Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, 22-30 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen14. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali'ni değerlendirdi. 

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, "14. Uluslararası Konya Mistik Festivali, 22-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapıldı.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalde yerli ve yabancı 9 farklı grup sahne aldı. Konyalıların da büyük ilgi gösterdiği festivalin çekimleri TRT tarafından dünyaya ulaştırılmak üzere  kaydedildi. Ayrıca bu yıl ilk kez sosyal ağlar üzerinden de izleyicilere erişildi. Festivale ilişkin gelişmelerin paylaşıldığı, duyurumların ve canlı yayınların yapıldığı sosyal medya hesaplarına 9 günde binlerce kişi erişti. Sosyal medya uygulamalarına ilişkin olarak yapılan analizlere göre festival, 32 ülkeden takip edildi. Facebook üzerinden 60 bin 88, Twitter üzerinden 76 bin 400 ve Instagram üzerinden 12 bin 649 kişiye ulaşıldı. Festival sırasında canlı olarak yayımlanan videolar, söz konusu platformlardan tüm dünyada toplam 31 bin 823 kez izlendi" dedi. 

ERKEKLER DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERDİ 

"Tüm sosyal mecralarda erkeklerin kadınlara oranla daha fazla mistik müziğe ilgi gösterdikleri görüldü" diyen Yarar, "32 farklı ülkeden binlerce kişiye erişilen hesaplara en çok erişimin Türkiye’den sonra İran, Mısır ve Endonezya’dan olduğu tespit edildi. İllere göre yapılan analizlerde ise en üst sırada İstanbul yer aldı. İstanbul’u Konya, Ankara, İzmir, Antalya ve Bakü izledi. Bu yıl ilk kez İngilizce ve Farsça tanıtım ve içeriklere de yer verilen festivale en çok ilgi gösteren yaş grubunun kadınlarda 18-24; erkeklerde ise 35-44 olduğu tespit edildi. Festivalin gerçekleştirildiği dokuz gün boyunca 7 bin kişi gruplarca verilen konserleri izledi. Münferit gelenlerin dışında yurt içinden ve yurt dışından seyahat acentaları marifetiyle festivalimize turlar düzenlenmiştir. Pek çok protokol mensubu katılmış olup ayrıca FIJET Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarları Federasyonundan dünyanın değişik ülkelerinden 40 gazeteci ve turizm yazarı festivalimize iştirak etmiştir. Ayrıca Tunus Mistik Müzik Festivali direktörü Hichem ROSTOM, festivali izlemek ve organizasyon hakkında teknik bilgi almak amacıyla festivalimize iştirak etmiştir. Tunus eski Kültür Bakanı Tijani HADDAD, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ile İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dr. Dr. Alireza Delkosh festivalin açılış programında teşrif etmişlerdir" ifadelerini kullandı. 

OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALINDI 

Yarar, "Olumlu geri dönüşlerin alındığı festival sırasında etkileşimli olarak yapılan toplam 200 yayından elde edilen görüşler ve konuklarımızdan gelen geribildirimler, önümüzdeki yıllar için daha da başarılı sonuçların ortaya çıkmasında yol gösterici olacaktır.

Festival boyunca tüm programlara yoğun ilgi gösteren Konya halkı başta olmak üzere; Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza, Müsteşarımıza, Bakan Yardımcımıza ve Tanıtma Genel Müdürümüze, Sayın Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe Belediye Başkanlarımıza, festivalimizi destekleyerek bizimle birlikte olan kuruluşlarımıza, programımızın tümünü çekerek daha sonra TRT’nin değişik kanallarında yayınlamak için festivale ilgi gösteren TRT Yönetimine, Konya’da bulunan Üniversitelerimizin değerli Rektörlerine, medyamızın saygıdeğer kuruluşlarına ve Necmettin Erbakan Üniversitesi AKADEMEDYA Uygulama ve Araştırma Merkezine şükranlarımızı sunarız" dedi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim