Ahmed Kuddusî Hazretlerinin vasiyetnamesi şöyledir:

Ey evladım, eşim, akraba-i taallukatım! Size vasiyet ederim ki Allahü Teâlâ ve Resulüne (SAV) itaat ediniz. Benim için ağlamayasınız. Gece vefat edersem, gasl edip sabah namazının akabinde birkaç komşu ile cenaze namazımı kılıp, Eski Mezar'da uygun bir yere defnedin. Halka zahmet olmasın. Beni medh etmeyin. Zira kabirde, bu söylenilen sıfatlar sende var mıydı? diye melekler sorarlarmış. Hemen dua ve istiğfar edin. Kur'an-ı Kerim ve tevhid okuyup ruhuma hediye edersiniz. Nasihat kitaplarımı okuyup, nasihat alasınız. İnşallah bana ve size faydalı olur. Beni seven talebelerim, evladıma nasihat, hüsn-ü nazar ve terbiye etsinler. Nasihatte esrar ve çok faydalar vardır. Zikir ederken, Allahü Teâlâ'nın  emrine yapışmak niyetiyle etmelidir.

Kefenimi Niğde bezinden yapın. Cesedime ve kefenime yazı yazmayın. Kabristanda teganni ile Kur'ân okuyarak oradaki Müslümanları bıktırmayın. Allahü Teâlâ benden razı olur ise, tegannisiz üç ihlas bana yeter. Allah korusun razı olmaz ise her biriniz bir hatm-i şerif okusanız bana fayda vermez.

İlmi, taliplerine ve fukaranın salihlerine verin. Dostlarınızın ne kadar kusurları olursa da onlara muhabbet besleyin ve ihsan edin. Dervişlerin İslam dinine uymayanlarından uzaklaşın. Ekseri sihir ve simya kullanarak herkesi aldatıp, mürşid-i kâmiliz derler. Kıyamet, yeryüzünde alim var iken kopmayıp, cahil üzerine ve Allahü Teâlâ'nın ism-i şerifini bilip söylemeyen kimselerin üzerine kopacaktır. Siz bu durum karşısında mağrur olup nefsin hevasına tabi ve Allhü Teâlâ'nın mekrinden emin olmayasınız. İblis ve emsalini düşünesiniz. Salih amel işledikten sonra hamd ve şükür etmeli. Beşeriyet sebebiyle günah sadır olur ise hemen istiğfar etmeli. Alahü Teâla'nın rahmetinden ümit kesmemeli. Bu vasiyetimi mümin kardeşlere gösteresiniz.

Editör: TE Bilişim