Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Ömer Tuğrul İnançer, bilgiye haddinden fazla önem verildiğini, insanların her şeyini neticeye göre ayarladığını ifade etti. 
İnançer, “Çalışıyoruz, hedefimiz para kazanmak. Sofraya oturuyoruz hedefimiz karnımızı doyurmak. Bunların hepsi bir hedef. Müminlerin hedefi ahirette Cenab-ı Allah’a doğru hesap vermek. Yaptığımızdan mesulüz, bildiğimizden değil. Onun için bilgi çok önemli değildir. Diyeceksiniz ki insan bildiğini işler, öyleyse bilgi lazım. Ben lazım değil demedim. Yapmayınca işe yaramıyor dedim” diye konuştu.


Toplumdaki Hz. Mevlana algısını da eleştiren İnançer, “Hz. Mevlana 17 Aralık’ta bir iki magazin gazetesinin veya bir iki magazin televizyon programının anlattığı bir zat değildir. Yiyelim, içelim, çalalım, dönelimden ibaret değildir. Bunlar da var ama sadece bunlardan ibaret değil. Bunca senedir konuşuyoruz bunu bir türlü öğretemedik. Hz. Mevlana çok önemli cevher değerinde bir Hanefi fakihidir. Yani İslam hukukçusudur” ifadelerini kullandı.
Şair Serdar Tuncer de okuduğu şiirler ve sohbeti ile programa renk kattı. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, İnançer ve Tuncer’e teşekkür ederek, İslam Düşünce Atlası hediye etti.
Programa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ile Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru da katıldı.
İHA

Editör: TE Bilişim