Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, ülkemizdeki yükseköğretim kurumları bünyesindeki akademisyen, öğrenci ve idari personelin; sanatsal, kültürel ve sosyal alanlardaki faaliyetlerinin geliştirilmesi yönünde iş birliğinin arttırılması, desteklenmesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatları ile yükseköğretim kurumları arasında iş birliğinin arttırılması amacıyla bir işbirliği protokolü imzalandı. Konya Devlet Tiyatrosu bu kapsamda ilk tesilini yarın Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı'nda gerçekleştirecek. 1979 yılında büyük ödül alan ”FEHİM PAŞA KONAĞI” adlı oyunun sergileneceği oyunun biletleri Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı gişesi, Konya Devlet Tiyatrosu gişesi ve “biletinial.com” adresinden temin edilebilir.

Devlet Tiyatroları üniversitelerde de sahne alabilecek

Öte yandan Bakanlık ve YÖK arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Devlet Tiyatroları ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlükleri tarafından düzenlenen resmi programlar, tiyatro, konser gibi etkinliklerin bir bölümü uygun salon ve altyapısı bulunan üniversitelerde de yapılabilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yıl içerisinde yükseköğretim kurumlarına yönelik belirli sayıda “Etkinlik Destek Çağrısı” yapılacak. Bu bağlamda etkinlik çağrılarında desteklenmesi öncelikli yükseköğretim kurumları her yıl YÖK tarafından belirlenecek.

Bu çağrıya başvuruda bulunan yükseköğretim kurumlarının salonlarından teknik şartlar göz önünde bulundurularak seçilenler, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün resmi programına alınacak. Yıl içerisinde farklı şehirlerdeki programlarını, üniversitelerin salonlarında, kampüslerinde de yapabilecekler.

Editör: TE Bilişim