Zorbalık etmek, terör estirmek, zorla hükmetmek…

İnsanlar kimsenin baskı ve zorlaması altında kalmadan huzur ve hürriyet içerisinde yaşamak ister. Terör ve baskı, insanlar arasında vehim, korku ve zulüm yaratır. Bu da toplumda huzursuzluğa ve gelecek endişesine yol açar.

Yeni evlenen bir genç, eskiden beri kendisine telkin edilen yanlış telkin ve fikirlerin etkisi altında kalarak gerdek gecesinde karısını yıldırıp emri ve baskısı altına almak istermiş.

Damatla gelin, zifaf odasında iki rekâtlık namazdan sonra baklava ve tavuk yerlerken, her nasılsa odanın içerisinde bir kedi ortaya çıkmış. Kediyi kovmuşlar gitmemiş, kediye vurmuşlar gitmemiş. Genç fırsat budur, an bu andır, tam zamanıdır diyerek kediyi tuttuğu gibi arka ayaklarından ikiye ayırmış. Bu durumu gören gelin korkmuş, damadın elleri de tırmık ve kan içinde kalmış.

Düğün, dernek ve toplantılarda insanlar kendilerine söz sırası gelince, "Falanca adam, evde karısına kendisini saydıramıyormuş, söz geçiremiyormuş!" denildiğinde "Elbette saydıramaz, kedinin bacağını ilk geceden ayırmak lazımdır." derlermiş. 

Editör: TE Bilişim