KTO Karatay Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada filmin, Anadolu Selçuklu Devleti'ni yıkmak için yola çıkan Moğollar ve devleti korumak için savaşan Selçuklu Emiri Celaleddin Karatay ile dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı'nı konu aldığı aktarıldı.

Türkiye-Katar ilişkilerinin başta ticaret, sanayi, ekonomi ve savunma olmak üzere son yıllarda her alanda güçlenerek ivme kazandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "KTO Karatay Üniversitesi de Katar Havayolları ile kültürel anlamda bir iş birliğine imza attı. Sinemaseverler ile buluşan 'Direniş Karatay' filmi, artık Katar Havayolları uçuşlarında izlenebilecek. Film, 6 ay boyunca gökyüzündeki tüm uçuşlarda gösterilecek."

Yazılı açıklamada, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk'ün şu değerlendirmelerine yer verildi: "Son yıllarda atılan adımlar da göstermektedir ki Katar ve Türkiye bugüne kadar hiç ayrı düşmemiştir. Siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan ilişkilerimiz gün geçtikçe güçlenmektedir. Gerçekleştirdiğimiz film gösterimi anlaşması ile de bu ilişkiler perçinlenmekte, ortak akılla hareket duygusu iki millet için de ayrı bir önem kazanmaktadır. Bir mücadele filmi olan Direniş Karatay'ın, kardeş ülkenin hava yolu şirketi Katar Havayolları'nda gösterimi ile filmi daha da anlamlı hale gelmiştir."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim