İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu yıl ilk defa insanımıza, şehrimize, kültür ve turizmimize yeni bir açılım kazandıracağını ümidiyle Sufisin Sufi Sinema Günleri programı yapacak. Bu sayede Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’yı teşriflerinin yıldönümü anma törenleri daha da zenginleştirilecek. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 15 Kasım 2018 - 01 Nisan 2019 tarihleri arasında Sûfisin Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması düzenleneceği belirtilerek, “Sinemanın başlangıç noktası olan filmin içeriğini oluşturan fikir, bizim festivalimizin ana omurgasını oluşturmaktadır. Festivalimizin ismini taşıyan sûfi sinema film içeriklerinin, fikri belli bir bakış açısına göre senaryolaştıran sinema emektarlarının bu yıldan itibaren desteklenmesi amaçlanmaktadır. En iyi yönetmenin, en iyi yapımcının, en iyi görüntü yönetmenin seçildiği festivallerden farklı olarak senaristin bakış açısını ödüllendirme yoluna gitmekteyiz ve özellikle teknolojik gelişmelerin çağ atladığı günümüzde asıl değerin öz ve anlam olduğunu tüm dünyaya anlatma çabası ile Sûfisin Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması’nı başlatıyoruz” denildi. 

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na yarışma şartnamesinde yer alan, İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü anlatan senaryolar bu yarışmaya başvurabilecek.

Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na katılacak senaryolar jüri tarafından değerlendirilerek uygun görülen senariste 30 bin lira teşvik ödülü verilecek.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim