Meram Belediyesi Kadın Meclisi, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin dilimize sahip çıkmalarına vesile olmak amacıyla lise seviyesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler arasında, dilimizin önemini anlatan ve dilimizin doğru kullanımını özendirecek tiyatro ve kısa film dalında yarışma düzenliyor.   

Bir milleti dağıtmanın, vatandaşlar arasındaki birliği yok etmenin en kestirme yolunun diliyle oynamak olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Vatandaşları birbirine bağlayan dilimize sahip çıkmak her Türk vatandaşının asli görevidir. Teknolojik gelişmelere paralel olarak dilin kendini yenilemesi zorunluluğunun yanı sıra temel karakterini muhafaza etmesi de gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın imzasıyla yayımlanan Başbakanlık genelgesiyle 2017 yılının “Dilimiz Kimliğimizdir” başlığıyla “Türk Dili Yılı” ilan edilmesiyle de konunun önemi bir kez daha vurgulanmıştır. Tüm bu nedenlerle dolayı; geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin dilimize sahip çıkmalarına vesile olmak amacıyla Meram Belediyesi Kadın Meclisimiz, ilçemizde lise seviyesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz arasında, dilimizin önemini anlatan ve dilimizin doğru kullanımını özendirecek tiyatro ve kısa film dalında yarışma düzenlenmiştir” dedi. 

TİYATRO VE KISA FİLM

Yarışma, jüri üyeleri ve yakınları dışındaki Meram ilçesi içindeki tüm lise seviyesindeki 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Tiyatro ve kısa film olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmada okullar, dilediği kategoriden birine veya katılan öğrenciler aynı olmamak kaydıyla ikisine de katılabilirler.

TİYATRO YARIŞMASI

Tiyatro yarışmasının iki aşaması var: Eserin yazılması ve eserin salonda sahnelenmesi. Bu kategoride, önce ilan edilen süre içerisinde özgün ve konuya sadık kalınarak yazılan senaryolar seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Yapılan değerlendirme sonucu sahnelenmeye değer bulunan ilk 10 -veya seçici kurulun uygun gördüğü sayıdaki- eserin sahnelenmesinden sonra sıralamaya giren ilk üç eserler belirlenecek.  

KISA FİLM YARIŞMASI

Tiyatro eserleri için belirtilmiş olan; konu, amaç, kapsam ve başvuru koşulları, hak ve yükümlülükler, katılım ve değerlendirme tarihleri bu kategori için de geçerlidir.  Filmler, tanıtma yazısı (jenerik ) dahil en az 3, en fazla 7 dakika olacak. Kısa filmler, teslim tarihine kadar tamamlanmış olarak Meram Belediyesi Kültür Müdürlüğüne ya da Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezinde bulunan Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne teslim edilecek. 

Seçmelerde Konya Devlet Tiyatrosu, Meram İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi yetkililerinden oluşan jüri görev yapacaktır.

KATILIM VE DEĞERLENDİRME TARİHLERİ

Başvuru kayıtlarının alınması: 23 Ekim-23 Kasım

Senaryo son teslim tarihi: 29 Aralık

Kısa film son teslim tarihi: 8 Ocak 2018

Senaryo ve kısa filmlerin ön değerlendirme tarihi: 8 -17 Ocak

Oyun sergileyecek okulların gösteri daveti: 18 Ocak

Tiyatro ve kısa film gösteri tarihi: 19 -23 Şubat

Gala ve final gecesi: 24 Şubat

TİYATRO VE KISA FİLM ÖDÜLLERİ

Birincilik ödülleri: 7500 TL    

İkincilik ödülleri: 5000 TL                          

Üçüncülük ödülleri: 2500 TL                        

Dereceye giren okulun danışman öğretmenine: 500 TL

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim