Başvekalet Matbuat Umum Müdürlüğü tarafından 1941 yılında yayımlanan Radyo Dergisi, BYEGM tarafından yeniden yayınlandı. Yine BYEGM, Türkiye’nin farklı bölgelerinin anlatıldığı Blogbook Turkey isimli seyahat kitabını da yayın hayatımıza kazandırdı.

TÜRKİYE'DE RADYONUN TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ ÇALIŞMA

İlk sayısı 1941 yılında yayımlanan Radyo Dergisi Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) katkıları ile yeniden yayımlandı.  İlk sayısı 1941 yılında yayımlanan Radyo Dergisi günümüzde yeniden yayımlanarak okuyucuları ile buluştu. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) katkıları ile yayımlanan dergi geçmişten günümüze radyo yayıncılığı ile ilgili bilgiler veriyor.  BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca dergide yaptığı açıklamada “Radyo Dergisi’ni” bugün yeniden okuyucularla buluşturma sürecine vesile olmak benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Radyo; gencinden yaşlısına, çiftçisinden ev kadınlarına toplumun tüm kesimini kapsayan hem bilgilendiren hem eğlendiren programlarıyla hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Çocuk Saat, Ziraat Takvimi, Meslekler Konuşuyor. Evin saati, Radyo Gazetesi, Radyo Caz Orkestrası, Bir Halk Türküsü Öğreniyoruz, Radyo Tiyatroları ve daha niceleri…” ifadelerini kullandı.

Dergiyi neden tekrar yayınlama gereği duyduklarını BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, sunuş bölümünde şu şekilde belirtiyor: "Radyo benim meslek hayatımda da çok müstesna bir yere sahip oldu. TRT Trabzon Radyosu’nda başladığım yayımcılık görevimi TRT Haber Merkezi’nde redaktör spiker olarak uzun bir süre devam ettirdim. Genel Müdürlüğümüzün yıllar önce yayımlamış olduğu “Radyo Dergisi’ni” bugün yeniden okuyucularla buluşturma sürecine vesile olmak benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. İstanbul Sirkeci’deki büyük postanenin bodrum katından yükselen Eşref Şefik Bey’in ‘Alo alo, muhterem samiin… Burası İstanbul Telsiz Telefonu…’ anonsuyla başladı Türkiye’deki randevular. Evlerimizin başköşesinde yerini alan radyonun düğmesini her çevirdiğimizde bize yepyeni dünyaların kapılarını açtı. Radyo; gencinden yaşlısına, çiftçisinden ev kadınlarına toplumun tüm kesimini kapsayan hem bilgilendiren hem eğlendiren programlarıyla hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Çocuk Saat, Ziraat Takvimi, Meslekler Konuşuyor. Evin saati, Radyo Gazetesi, Radyo Caz Orkestrası, Bir Halk Türküsü Öğreniyoruz, Radyo Tiyatroları ve daha niceleri… O gün ki adıyla Başvekalet Umum Müdürlüğü tarafından Türk Radyo idaresi ile Türk radyo dinleyicilerini bir araya getirmek amacıyla ‘Radyo Dergisi’nin ilk sayısı 1941 yılında yayımlandı. Radyolardaki programlarla ve radyo yayıncılığı ile ilgili bilgiler veren içeriklere çeşitli görsellerin de eşlik etmesi yayını daha etkili hale getirdi.”

TÜRKİYE’NİN 34 FARKLI BÖLGESİ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen World Tourism Forum – Global Meeting için Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Blogbook Turkey isminde bir anı kitabı yayımladı. Kitap 34 seyahat blogger Türkiye’nin farklı bölgelerini anlatıyor.

İstanbul’da 16-18 Şubat 2017 tarihleri arasında, TC Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen World Tourism Forum – Global Meeting için Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Blogbook Turkey isminde bir anı kitabı yayımladı. Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden 34 seyahat bloggerının Türkiye‘nin farklı bölgelerini anlattığı yazılarıyla katkıda bulunduğu BlogbookTurkey’de bloggerların yazdığı yazılar Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 dilde yer aldı.Sınırlı sayıda basılan ve dağıtımı dünya turizm sektörünün en etkin kişi ve kurumlarına yapılan kitap; aralarında ülke kültür ve turizm bakanları, bürokratlar, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, akademisyenler ve sivil toplum örgütleri ile Türkiye turizm sektörünün önde gelen şirketlerinin sahiplerine ulaştırıldı.

WORLD TOURISM FORM YATIRIMCILAR ARASINDA KÖPRÜ KURUYOR

World Tourısm Forum, dünyanın tüm turizm endüstrisi yatırımcılarına, dünya turizm sektörünün sosyo-ekonomik, kültürel ve teknolojik yönlerini tartışacak bir platform kurmak ve sağlamak amacıyla kurulmuş bir formdur. Forum turizm sektörünün liderleri ile yatırımcıları arasında bir köprü kurarak, gelecek trendleri, çözümleri ve planları birlikte belirlemelerini sağlıyor. World Tourism Forum her yıl dört kez, dünyanın global merkezlerinde turizm liderleri ile turizm endüstrisinin temsilcilerini bir araya getirir. Bölgesel ve global toplantılar yılda 4 kez farklı ülkelerde gerçekleşmektedir. World Tourism Forum’un amacı, vizyonunu yerel uzmanlarla paylaşmak ve bölgenin Pazar payını uluslararası düzeyde artırmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda katılımcılara yeni nesil tüketim davranışları hakkında bilgi vermek ve turizm sektöründe yeni teknolojik trendleri paylaşmak da, uluslararası pazarlama vizyonunu yerel şirketler ile paylaşmak gibi Forum’un en önemli hedefleri arasındadır.

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim