Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından 1 aylık çalışma sonucu sahneye uyarlanan gösterim yaklaşık 1 saat sürdü. 4 oyuncunun rol aldığı gösteride Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ve Yunus Emre'nin sözleri farklı bir anlatımla izleyiciye sunuldu. Oyunun son seansı, pazar akşamı saat 20.00'de Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 
Meram Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konevi Tiyatro Topluluğu 1-30 Kasım 2012 tarihleri arasında ilköğretim öğrencilerine yönelik ''Cimri Beyin Altınları'' isimli çocuk oyununu sahneleyecek. Geçen yıl kasım ayında başlayan liseler arası ödüllü ''Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De'' yarışmasının son aşaması olan ve dereceye giren ilk iki eserden harmanlanarak ortaya çıkan senaryo ise Konya'daki tüm lise öğrencilerinin izleyebileceği bir oyun haline getirildi. Bu oyun da 10 Kasım-10 Aralık 2012 tarihleri arasında Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 
Açıklamada, Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ''Mevlana ve Şems'' isimli tiyatro oyunun ise 10-18 Aralık tarihleri arasında, tiyatro topluluğunun 2012 yılındaki son oyunu olan ''Sarıkamış Destanı''nın da 20 Aralık 2012 tarihinden itibaren sahneleneceği ifade edildi.
AA
Editör: TE Bilişim