Bu yıl 54'üncüsü düzenlenecek "Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri" kapsamında "Altın Kavuk" ödülü, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Sözen’e verilecek.
Konya'nın Akşehir ilçesinde 5-10 Temmuz tarihleri arasında 54'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında ikincisi verilecek olan Altın Kavuk ödülünün sahibi belirlendi. Büyükşehir belediye başkanlarından oluşan jüri tarafından Altın Kavuk ödülünün ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Sözen’e verilmesi kararlaştırıldı.Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “54’üncüsünü düzenlediğimiz Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nde bu yıl ‘Altın Kavuk’ ödülünün ikincisini veriyoruz. Nasreddin Hoca'nın kavuğu da çok önemlidir. Biz de Nasreddin Hoca’nın kavuğuna uygun bir ‘Altın Kavuk’ ödülü vermeyi düşündük. Bu ödülü ülkemizde bilimde, sanatta ya da siyasette ülkesine faydalı işler yapan kişiye veriyoruz. Geçen yıl bu ödülün birincisini sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na vermiştik. Bu yıl da büyükşehir belediye başkanlarından oluşan jüri ‘Altın Kavuk’ ödülünü ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Sözen'e vermeyi uygun buldu” diye konuştu.
Geçen yıl düzenlenen 53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nde birinci 'Altın Kavuk' ödülü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na verilmişti.
İHA
 

Editör: TE Bilişim