Festivalin açılışında Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Banu Demir’in hazırladığı ve Tiyatro Bölümü öğrencilerinin sahnelediği dans gösterisi yer aldı. Festivale Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, öğretim üyelerinin yanında ünlü yönetmen Yılmaz Atadeniz ve sinemanın ünlü simalarından Ahmet Kural, Caner Erzincan, Aydın Bağardı, Zeynep Çamcı, Mustafa Uzunyılmaz ve Sema Öztürk gibi isimler de katıldı. Festivale onur konuğu olarak katılan ünlü yönetmen Yılmaz Atadeniz’e açılışta Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, ‘Onur Ödülü’ takdim etti.
 
 
 
Ayrıca Atadeniz’e Süha Arın Kısa Film Atölyesi öğrencileri ‘Sanata ve Bilime Saygı Heykelciği’ sundular. Memnuniyetlerini dile getiren ve oldukça duygulandığı gözlenen Atadeniz, sanatçı arkadaşları ve salonu dolduran öğrenciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Atadeniz, “Ne mutlu ki bana sizlerle böyle güzel bir festivalde buluştum. En son 17 yıl önce Konya’ya gelmiştim. Bugün geldiğimde üniversite ve öğrencilerle gelişen mükemmel bir Konya ile karşılaştım. Burada 68 tane yaşayan sinemacı gördüm. Sinemaya gönül veren bu öğrencilerimiz Türkiye’nin Dünya’ya açılan penceresi olacaklar” dedi.
 
 

HER GEÇEN GÜN KALİTEMİZ ARTIYOR
Festivalin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, “Fakültemiz kurulduğu günden bugüne 20 yıllık bir süreçte önemli başarılara imza attı. Bunlardan en önemlileri de bugün 12’ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Kısa-Ca Öğrenci Filmleri Festivali’dir. Her yıl festivale daha kaliteli filmler katılıyor ve öğrencilerimiz her geçen yıl kendilerini sinema sektöründe bir adım daha ileriye taşıyor. Bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmayan Rektörümüze, Türk sinemasının ünlü sanatçılarına teşekkür ederim” dedi.
 
 

FESTİVALİMİZ BİR MARKA HALİNE GELDİ
Festivalin öğrencilere pratikte önemli katkılar sağlayacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Türk sinemasının değerli sanatçılarının katılımlarıyla uluslararası düzeyde birbirinden yetenekli ve başarılı öğrencileri bir araya getiren bu festival, farklı bakış açılarıyla özgün fikirler üretebilen birbirinden yetenekli öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine olanak sağlamaktadır. Ülke sinemasına katkıda bulunan, yeni sinemacıları desteklemek, amatör ya da profesyonel düzeydeki kısa filmleri tanıtmak, farklı kültürlerden gelen kısa film örneklerini sunmak ve sinemaseverlerin keyifle izleyecekleri bir festival oluşturmak amacıyla bir aradayız. Geleneksel hale getirilen ve sinema sektörüne yeni kazanımlar sağlayacağına inandığım bu etkinliğe, Selçuk Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan ve siz değerli sanatçılarımızı üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Festivalimiz her yıl değerli sanatçılar ve kaliteli filmlerin katılımıyla artık ulusal alanda bir marka haline gelmiştir. Bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Açılış filmlerinin ardından koleksiyoner Vadullah Taş’ın arşivinden ‘Selda Alkor ve Yılmaz Atadeniz Film Afişleri Sergisi’ de İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda sinemaseverlerle buluştu. Festival kapsamında öğrencilerin hazırladığı birçok nitelikli kısa ve uzun metrajlı film, sinemaseverlerle buluşacak. Birbirinden yetenekli öğrencilerin hazırladığı filmler, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden katılan akademisyenler ve ünlü sanatçıların jüriliğinde seçilecek.
İHA


 
Editör: TE Bilişim