Daha önceki yazımda hükümeti şu üç konuda eleştirmiştim. Bunlar; taşeron işçi kardeşlerimize verilen vaadin yerine gelmemesi, eşinden boşanan babaların çocuklarını icra yoluyla görmesi ve halktan gelen ‘idam istiyoruz’ taleplerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’benim önüme gelirse onaylarım’’ cevabıydı.

Bu eleştirdiğimiz üç konudan ikisinin çözüme kavuşması AK PARTİ’nin birazda olsa zedelenen güveninin artmasına vesile oldu. Öncelikle kamudaki 900.000 taşeron kardeşlerimiz adına, sonra da evlatlarını icra yoluyla gören babalar adına başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çalışma Bakanımıza, Adalet Bakanımıza ve bu çalışmalarda emeği geçen tüm yöneticilere gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkiye olarak ülkemizin iç meseleleriyle meşgul olduğumuz gibi tüm İslâm dünyasının meseleleriyle de meşgul olmaya, sorunlara çözüm bulmaya tarihimizde devam ettiğimiz gibi bundan sonra da devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a İslâm İş birliği Teşkilâtı dönem Başkanı sıfatıyla tüm üye ülkeleri olağanüstü zirvede topladığı için ABD’nin açıklamasının aksine ‘’Kudüs kırmızı çizgimizdir. Kudüs Filistin’in Başkentidir. Kudüs İslam’ındır’’ açıklamasıyla tepkisini dile getirdiği için tüm İslâm alemi adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca zirvede en dikkatimi çeken en önemli mesajı Tayyip Bey şu şekilde verdi; ‘’Bu gün kendilerini Kudüs’ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklar’’ Burada geçen arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaksınız mesajının anlamı Sevgililer Sevgilisi Aleyhüssalâtüvesselâm Efendimiz Müslim’de rivayet edilen şu Hadis-i Şerif’inde açıkça beyan ediyor;

‘’Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelecek ‘ Ya Müslim! Ey Allah kulu! Gel benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır’ diyecek. Sadece Gargad ağacı bunu söylemeyecek. Çünkü o Yahudi ağacıdır ‘’ (Kitab-ulFitenH 2239)

Gargad ağacının Yahudilerin milli ağacı olmasında, bu ağacın onları koruyacağı inancı vardır. Bu inanç Hazreti İsa ve askerlerinin nereye saklanırlarsa saklansınlar bütün Yahudileri öldüreceği; ancak bu ağacın dile gelmeyerek onları koruyacağı düşüncesinden ibarettir. Öyle ki dönemin eski İsrail Dışişleri Bakanı ŞimonPeres bir röportajında muhabirin her yerde bu ağacı görüyorum. Sebebi nedir? Sorusuna; Bu bizim ağacımız, bizi koruyacak ağaçtır. Müslümanlar bizi öldürmek isteyecekler ve biz bu ağacın arkasına saklanacağız şeklindeki cevabı gerçekleşecek olan bu Rabbimizin vaadinin en güzel kanıtıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye Metro hattı açılış töreninde; İsrail askerleri 1969'da Mescid-i Aksa'da büyük bir yangına sebep olduklarında dönemin İsrailBaşbakanı'nın "O gece sabaha kadar korkudan uyuyamadım. Zannediyordum ki Müslümanlar dört bir taraftan İsrail'e gelecekler. Lakin sabah oldu ve korkulan yaşanmadı. İşte o zaman idrak ettim ki biz dilediğimizi yapabiliriz zira bu ümmet uyuyan bir ümmettir." dediğini hatırlattı. Konuşmasının devamında ise şu şeklide konuyu özetledi;

Bizim için Mekke meşar, Medine şiar, Kudüs şuur, İstanbul şiirdir.

Yiğit düştüğü yerden kalkarmış ya hani; Rabbim bu necip millete önce silkelenip kendine toparlanmayı, ardından Mekke, Medine ve Kudüs’ü tekrar fethetmeyi ve hizmetkârı olmayı nasibetsin. Amin.

                                                      Selâm ve dua ile