Konya; tarihi İpek Yolu başta olmak üzere, dönemin diğer önemli ticaret yolları üzerinde bulunmuş, doğuyla batı arasında köprü olmuş, kültürel zenginliği ve turizm potansiyeli yüksek bir şehirdir.

Tarih boyunca en eski yerleşim merkezi olan Çatalhöyük’ü içinde barındıran Konya, on bin yıllık tarihiyle birçok alanda öncülük yapmış; özellikle ilim, kültür ve medeniyetteki öncülüğünü ekonomide de sürdürerek merkezi bir şehir olma özelliğini hep korumuştur.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın da söylediği gibi; bir başkent daima başkenttir. Tarihi süreçte hep önemli bir misyon üstlenen Konya, Selçukluların Anadolu’yu fethederek kurdukları devletin başkentliğini yapmasıyla dönemin ticari faaliyetlerinin çok yoğun olduğu bir merkez konumuna gelmiştir. Anadolu Selçuklular dönemi, başkent Konya için bir ihtişam devri olmuştur. İki buçuk asra yakın bir süre devam eden bu devirde Konya’nın her tarafı camiiler, medreseler, mektepler kervansaraylar, imaretler, darüşşifalar, suyolları, köprüler, saraylar ve daha birçok binalarla dolmuştur.

Bugün, Konya Ticaret Odası 70 Meslek Komitesi ve 20 binin üzerinde üyesiyle Türkiye’nin en büyük 6. odası unvanına sahip.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve ekibi hafta sonunda yapılan meslek komitesi seçimlerinin ardından zaferle seçimlerden çıktı. Başkan Selçuk Öztürk seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada Konya’ya daha çok hizmet etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Türkiye’de 70 komiteli olup 68 komitenin tek bir grup tarafından alınabildiği başka bir seçimin olduğunu düşünmüyorum. Bu bizi gururlandıracak ya da kibre sokacak bir hadise değil. Bu elbette CenabHakkın bize takdiri. Sonuçları bütün arkadaşlarımızın gayretinin toplum karşılığında takdiri olarak görmek lazım. Bize bunun verdiği sonuç sadece şu; biz daha çok çalışmak durumundayız. Kadirşinas Konya’ya daha çok hizmet etmek zorundayız. Bize sadece bu sorumluluğu veriyor. O yüzden dün nasılsak bugünde öyle olacağız. Gayret edeceğiz bu yarında böyle olacak. Bu şekilde devam edeceğiz. Cenabı Hakk'a şükrediyorum bizi mahcup etmedi.” Başkan Selçuk Öztürk ve ekibini tekrar tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Yine hafta sonunda Konya Ticaret Borsası’nda seçim heyecanı yaşandı. Hüseyin Çevik güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.  Hüseyin Çevik ve üyelerine başarılarından dolayı tebrik ediyorum. 

Konya ekonomisine  Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çeviküyelerinden aldıkları güç ile değer katmaya devam edecekler.

Selametle kalın….