Konya iki haftadır ekonomisini belirleyen oda ve borsaların seçim heyecanını yaşadı. Geçtiğimiz Cumartesi günü ise Konya Sanayi Odası seçimleri  gerçekleştirildi. 

Konya Sanayi Odası Bugün ise 24 meslek komitesinde 1490 faal, 135 askıda olmak üzere 1625 üyesi ve 28 personeli ile Konya sanayisine hizmet etmekte. Kurulduğu günden bu yana, Konya Sanayisinin sağlıklı ve emin adımlarla gelişmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren ve sürdürmeye de devam edecek olan Konya Sanayi Odası;  Konyalı sanayicilerin, büyük özveri örneği göstererek yaptırdıkları modern binasında uzman, deneyimli ve özverili personeliyle tüm sanayicilerimize en üstün çaba ve gayret ile hizmet vermektedir. Hizmet kalitesini zirveye taşıma heyecanını sürekli muhafaza eden KSO, uluslar arası standartlarda üyelerine hizmet verebilmek amacıyla toplam kalite yönetimi noktasında tüm personelini eğitmiştir. Ve bu gün hizmet kalitesini TSE-ISO-EN 9000 belgesiyle tescilleterek uluslar arası standartlarda hak ettiği yeri almıştır.

Mesleki ahlâk ve dayanışmayı koruma, sanayinin genel menfaatlerine uygun surette gelişmesini sağlama, Meslek faaliyetleri hakkında Bakanlıklara teklif ve önerilerde bulunma görevlerini  layıkıyla yerine getiren Konya Sanayi Odası, dün olduğu gibi bugün de, sanayicilerin bilinçlendirilmesi için yoğun eğitim programları organize etmektedir. Ayrıca, Oda yayın organlarıyla da sanayicileri mevzuat, işletme bilimi, uluslar arası fuarlar ve uluslar arası ticaretin geliştirilmesi gibi konularda enforme etmekte olup son yıllarda ise bilişim teknolojilerini kullanma ve üyelerini bu teknolojiden yararlandırma noktasında önemli projeler hazırlamış ve bunların önemli bir kısmını da kısa sürede hayata geçirme başarısını göstermiştir.

Eksiksiz ve zamanında hizmet, sürekli iyileştirme, teknolojik alt yapıyı kurma ve geliştirme, çalışanların eğitimi ve örnek bir kuruluş olma gibi temel ilkelerle yoluna devam eden Konya Sanayi Odası, Konya Sanayisini her zaman daha ileri ufuklara taşıma kararlığındadır.

Cumartesi günü Konya Sanayi Odası seçimlerinde 24 Meslek Komitesinin tamamında mevcut başkan Memiş Kütükcü’nün tek listesi ile gidilen seçimde Konyalı sanayiciler birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kütükcü, “Konya Sanayi Odası olarak birlik ve beraberlik içerisinde, şölen havasında bir seçim daha gerçekleştirdik. 24 meslek komitemizin tamamında tek liste ile gittiğimiz seçimlerimize katılarak oy kullanan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bugüne kadar odamızın tüm organlarında yer alan sanayicilerimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Yaptığı çalışmalarla Konya sanayisine ve ülkemizin sanayisine hizmet eden odamız, bundan sonra daha fazla gayret göstererek, kardeşlik ruhu içerisinde, değer üreten çalışmalarına devam edecek. Bu şehrin sanayicileri başarı merdivenlerini tırnaklarıyla kazıyarak çıktı. Konya’yı net bir sanayi şehri haline getiren sanayicilerimiz, Türk sanayisine büyük katkılar sağlıyor. Biz bu katkının daha da artması, sanayimizin gelişimini sürdürmesi için hizmet bayrağını hep birlikte daha yukarılara taşıyacağız. Ben Konyalı sanayicilerin her şeyin en iyisini hak ettiğine gönülden inanıyorum. Seçimlerimiz Konya sanayisine, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Rabbim hep birlikte yeni bir dönem inşa etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Yeniden Konya Sanayi Odası Başkanlığı Konya Sanayi Odası’nın meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçiminde güven tazeleyen başkan Memiş Kütükçü ve meslek ve komite üyelerini tebrik ediyorum. İnanıyorum ki hem Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, hem Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik hem de Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, oda üyelerinden aldıkları güç ile Konya ekonomisini büyütmeye devam edecekler.

Selametle Kalın