Hava güzel. Zemin harika. Stat muhteşem. Çimlerin üzerinde farklı hedefleri olan 2 takım. Bir yanda Avrupa hedefi için mücadele eden ve zirve yürüyüşünü sürdürmek isteyen Konyaspor. Diğer yanda ligde kalma savaşı veren, canının derdine düşmüş Sivasspor.

***

Stada gelen 18 bine yakın her türlü övgüyü hak eden Konyaspor taraftarı ve az sayıdaki Sivasspor taraftarı, yaşanan terör olayları nedeniyle hayatını kaybeden şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunda örnek olacak bir tavır sergilediler. Temennimiz bu saygı duruşu son olur. Terör belası bir daha uğramamak üzere vatanımızı terk eder.

***

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşmaya iki takımda kontrollü başladı. Bu seneki ilacımız duran top sayesinde oluşan karambolde kale önünde topla buluşan Traore takımımızı öne geçiren golü attı. Henüz maçın başında bulduğumuz golden sonra Sivasspor kalemize yüklenmeye başladı. Yaklaşık 15 dakika kadar bizi kendi yarı alanımıza hapsettiler. Baskıyı yediğimiz dakikalarda yaptığımız bireysel hatalar pahalıya mal olabilirdi. Atıf ve Kabze bireysel hatalar neticesinde gelişen ataklarda pozisyona girseler de başarılı olamadılar. 2 sezon formamızı giyen Kabze'nin 2 kafa şutu direğe takıldı.

Sonrasında dengede geçen bir ilk yarı izledik. Vukovic'in yaklaşık 30 metreden Sivas kalesine gönderdiği füze yan direğe selam verip avuta gitti. Hazır Vukovic demişken birkaç cümle söylemeden geçmeyelim. Zamane gençlerinin kullandığı bir tabir var. Adamın dibi. Adamın karekökü. Vukovic hakikaten Konyasporumuz için adamın dibi, karekökü, herşeyi.

***

İkinci yarıya takımlar yine dengeli başladılar. Maçın kırılma anı Ali Turan'ın hatasında Atıf'ın kalecimiz Serkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyon. Bu pozisyon için Atıf'a teşekkür etmek gerekir. Bencillik yapmayıp yanındaki arkadaşına pas verse şu an çok daha farklı şeyler konuşuyor olurduk.

Atıf bu ligin belki de en teknik oyuncularından. Okadar rahat adam eksiltiyorki. Hangi takımda oynarsa oynasın, takımının ofans gücünü en az bir kat artırabilecek bir futbolcu. Ama bencilliği takımına faydadan çok zarar veriyor. Tamam forvet oyuncusu bencil olur ama Atıf bencil ötesi bir futbolcu.

***

Rangelov'un pası ve  Douglas'ın bindirmesi ile girdiğimiz pozisyonda topa son olarak dokunan Skubic farkı 2 ye çıkardı. Sonrasında Rangelov'un ile yakaladığımız 3.gol şansını iyi kullanamadık.  Douglas'ın rakibini kaçırmasıyla Burhan skoru 2-1 e getirdi. Sonrası ise heyecan fırtınası. Her iki takımın da çabaları skoru değiştirmeye yetmedi. 90 dakikanın sonunda maç fazlasıyla 3.sıraya yükseldik. Rakibimiz Sivasspor ise ateş hattının içinde.

***

Bazı oyuncularımızın formsuzluğu devam ediyor. Meha ilk yarıda sahada yoktu. İkinci yarı ise çok koştu, mücadele etti. Takımımıza katkı yaptı. Holmen  ve Traore  beklenen performansın uzağındalar. Bajic'in giderek yükselen bir performansı var. Rangelov standart. Elinden geleni yapmaya çalışıyor.

İstatistik olarak lig ortalamasının çok altında kaldığımız bir maçta aldığımız 3 puan başarıdır. Taraftarı tatmin eden bir oyun yoktu sahada. Ama rakibin konumunu düşünerek değerlendirme yapmak zorundayız. Haftaya yine can derdindeki bir başka takım Mersin İdman Yurdu ile deplasmanda oynayacağız. Bu karşılaşmada takımımıza sonsuz başarılar diliyorum. Şimdi hep beraber puan tablosuna bakalım. Konyasporumuzun sıralamadaki yerine birkez daha bakıp yüzümüzdeki eşsiz gülümseme ile sevdiklerimizle  güzel bir hafta geçirelim.

Çok daha güçlü bir şekilde diyorum ki her zaman ve daima KONYASPOR.