Konya belediyecilik anlamında iyi hizmetler yapılan Büyükşehirlerden birtanesi. Hatta bazı konularda örnek şehirlerden.

Hizmet noktasında geleneği olan ve bu geleneği sürdüren bir şehir. Bu anlamda çıtayı hep yükselten bir şehir.

Konya’nın bu olumlu tablosuna son yıllarda bakanlık düzeyindeki atamaların da büyük katkıları olduğu bir gerçektir. Bu anlamda, son dönemde Konya’yı kabinede en iyi şekilde temsil eden iki isim dikkat çekiyor: Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca.

Her iki Bakanın temsil ettiği bakanlıklar, Türkiye’nin en yoğun ve en önemli bakanlıklarından. Bu anlamda her iki bakan da yoğun bir tempoyla çalışıyor. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, hükümet politikası gereği, gerçekten hiç boş durmuyor diyebilirim. Her gün farklı bir ilde veya farklı bir programda olmasının yanında, farklı yatırımların da takibi noktasında oradan oraya koşuşturuyor. Allah yardımcısı olsun…

Türkiye’nin son yıllarda yürüttüğü “Kentsel dönüşüm” politikası gereği, Sayın Kurum da bu politikaya uygun bir tempoyla önemli işlere imza atıyor. Bu anlamda elbette tüm ülke sathında projeleri bir bir takip ediyor. Ancak memleketi Konya’ya ayrı bir önem veriyor. Bu da Konya’yı hem mutlu ediyor hem de Konya’ya yeni vizyonlar kazandırıyor.

Sayın Kurum Konya’ya çok sık geliyor ve Konya yerel yönetimlerin neredeyse hiçbir isteğini ve projesini geri çevirmiyor. Bu durum Konya’nın projelerinin biran önce tamamlanmasını sağladığı gibi, yeni ufuklar kazandıracak projelerin de ortaya çıkmasına neden oluyor. Eski Sanayi’nin taşınması ve bu alanın dönüştürülmesi projesi, metro projesinin hızlanması adına verilen destek, Konya’daki sosyal konut projelerinin hızlı bir şekilde yükselmesi gibi aklıma gelen önemli projelerde Sayın Kurum’un büyük desteği olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Ve bu gerçeği tüm Konya da görüyor. Sadece kendi alanında değil, Konya’nın farklı bakanlıkları ilgilendiren projelerine de destek olup, projelerin gerçekleşmesine ön ayak olduğunu da hep duyuyoruz. Bu anlamda Sayın Kurum’a gönülden teşekkür ediyor.

Sayın Kurum, Konya’ya çok sık geldiği için daha çok ön plana çıkıyor ve projeler bazında daha çok destek oluyor görüntüsü var. Aslında ben de öyle düşünenlerdendim. Ancak son günlerde sağlık konusunda yaptığım bazı görüşmeler sonucunda, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın da hakkını teslim etmek gerektiği kanaati oluştu.

Yaptığım görüşmelerde Konya’daki sağlık yatırımlarının biran önce tamamlanması noktasında Sayın Koca’nın büyük gayreti olduğunu öğrendim. Bunun yanında, sağlık yatırımlarının daha aktif ve sürdürülebilir olması noktasında çok önemli olan sağlık personeli atamalarında yine Sayın Koca’nın Konya’ya pozitif bir ayrımcılık yaptığını öğrendim. Bu anlamda, belki birçok ilke personel açığı bulunurken, son dönemde yapılan atamalarla Konya’nın personel açığının hızlı bir şekilde giderilmeye yönelik adımların atılmasında Sayın Koca’nın büyük desteği olduğu da gelen bilgiler arasında. Bu anlamda, Sayın Koca, Konya’ya ilgisiz gibi görünse de, Konya’nın sağlık noktasındaki “Gizli kahramanı” diyebiliriz. Sonuç olarak; Konya’nın değerli bakanları Sayın Kurum ve Sayın Koca’ya, memleketlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Nasıl ki sayın Bakanlarımız Konya için üzerlerine düşeni yapıyorsa, bizler de bireysel olarak elimizden gelen desteği vererek, Konya’mızın yükselişini hep birlikte sağlamalıyız diye düşünüyorum. Sevgi, saygı ve dua ile…