2012 – 2013 sezonu PTT 1. Lig Play – Off Şampiyonu Konyaspor

2013 – 2014 sezonu Süper Lig 11.’si Konyaspor

2014 – 2015 sezonu Süper Lig 8.’si Konyaspor

2015 – 2016 sezonu Süper Lig 3.’sü ve Türkiye Kupası yarı finalisti Konyaspor

2016 – 2017 sezonu Türkiye Kupası Şampiyonu ve Süper Lig 9.’su Konyaspor

2017 yılı Süper Kupa Şampiyonu Konyaspor

***

Konyaspor’un son beş yıldır yakaladığı çıkış kitaplara ders olacak nitelikte. Bunun gibi bir başarı Avrupa’da yakalanmış olsa Türkiye’de günlerce konuşulur örnek olarak gösterildi. Ya da Türkiye’de başka bir takım olsa yine öve öve bitirilemezdi. Sevilmiyoruz doğru… 

Konyaspor’un son günlerdeki gündemi ise siyasetten ileri gidemiyor. Elde edilen başarılı konuşmak bir yana sevinemiyoruz bile. Kursağımızda kalıyor her şey. Tam kupa aldık şampiyonuz derken İzmir Marşı çıkıyor ortaya. Süper Kupa kazandık diyoruz IŞİD diyorlar, terörist diyorlar. Takımımız 3-0 kazandı, şu şöyle oynadı bu böyle oynadı diyoruz, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan FETÖ’den ifade verip ByLock iddiası ile evinde arama yapılıyor. Ve sonunda istifa ediyor Ahmet Şan. 

Bütün bunların üst üste olması tesadüf mü? Konya ve Konyaspor’u temsil eden bir kişi hiç mi dikkat etmez bir şehir uçurma sürüklediğini?

Konyaspor taraftarını övmek isterken, sonunda iş buralara kadar geldi. Ne demişti Ahmet Şan, ‘Bütün stadyumlarda İzmir Marşı söylenir ama Konya’da söylenmiyor.’ Ahmet Şan’ın bu açıklamasından, Konya’nın ve Konyaspor’un açığı bekleyen kesim bütün nefretini kustu. Bu konuşmanın tam Beşiktaş maçından önce olması istenmeyen olayların da başlangıcı oldu. O konuşma, sosyal medyadaki küfürleşmeleri, restleşmeleri, randevulaşmaları tetikledi. Kimse de çıkıp itidal çağrısında bulunmadı. İnsanları kutuplaştıran konuşmaları yapanlar, maçtan sonra yine taraftara yüklendi tabi. Konyaspor’a verdiği zararı görmeden, nasıl bir vebalin altına girdiğini görmenden devam etti hayatına.

Bu kutuplaşmayı ortaya çıkaranlar yüzünden Konyaspor beş maç seyircisiz oynama aldı. Konyaspor’un aldığı ceza ise yine birilerine reklam kapısı oldu. Konyaspor’dan bihaber yaşayan onlar, bunlar, şunlar çıkıp, cezayı kınadı, ‘cezayı indireceğiz’ dedi. Reklamını yaptı ve gitti. 

Birilerine yaranmak için ağızdan çıkan iki cümle nelere maloldu, görüyorlar mı acaba? Yıllardır kurumsallığı ve başarılıları ile anılmasını istediğimiz Konyaspor, bugün vatan hainliği ile itham ediliyor. 

Konyaspor’un başkanlığını şu an Fatih Yılmaz yürütecek. Sonrasında kim gelir kim gider bilinmez. İstediğimi tek şey Konyaspor’un reklam kapısı olarak kullanılmaması. Bırakın futbol konuşalım, tribün konuşalım, siyasetinizi bu takımdan uzak tutun. Rahat bırakın artık Konyaspor’u.