Süper Lig'de ilk devrenin bitmesiyle beraber dedikodunun bol olduğu transfer dönemi başladı.

Bu süreçten birçok isim birçok takım ile asparagas anılabilir. Dikkatli olmak lazım. 

Piyasa değeri yükseltilmeye çalışılan oyuncular, boşta kalmış futbolcular, kendine vurgun yapmak isteyen menajerler! Daha neler neler...

Yapılan transferler ile ligin ikinci yarısı çok çetin geçecek. Avrupa hattı, düşme potası iyice kızışacak.

Oturmuş kadrosu ile kendine güveni tam olan Konyaspor ise transfer sürecini 2 oyuncu ile kapatacak gibi.

Konyaspor ilk olarak Fransa Ligi'nde Lorient takımından Moryké Fofana ile anlaştı. 

İleri uca hızlı ve taklacı oyuncu isteyen Konyaspor taraftarının göz bebeği olur mu bilinmez ama yönetimin uzun süredir takip ettiği bir oyuncu. Umarım takımımıza hayırlı ve katkılı olur.

Konyaspor'un orta sahaya alacağı diğer oyuncunun da yurt dışında olması bekleniyor.

Aykut Kocaman ve ekibinin, ayrıca Konyaspor scout ekibinin uzun süre izleyerek karar verdiği bir oyuncu.

İlk etapta devre arasında ikinci transferin yapılıp yapılmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacaktı ancak Konyaspor, hızlı düşünerek bu transferi yapmaya karar verdi.

***

İç transferde ise gönderilecekler listesi belli oldu.

Genç oyunculara yönelik çalışmalar kapsamında bu futbolcuların tecrübe kazanması sağlanacak.

Konyaspor altyapısından yetişen Ali Dere, yeniden pilot takım olan Konya Anadolu Selçukspor forması giyecek. Oyuncunun göz önünde bulunması ve sürekli maç yapması açısında önemli olduğu kadar, Yavru Kartal'ın kadro kalitesinin yükselmesi açısından da önemli bir durum.

Stoperde oynanan ve geçen sene yine Konya Anadolu Selçukspor'da forma giyen Can Demir Aktav da kiralık olacak gidecek. 1. Lig'de sürekli oynayabileceği bir takıma gitmesi ya da Anadolu Selçuk'a yeniden dönüş yapması güzel olur. Bu oyuncular takıma yeniden dönüş yaparsa buradaki transfer ihtiyacı en aza iner.

Geçen sezon Giresunspor'a kiralık olarak giden ve bu sezon yeniden kadroda yer alan Vedat Bora'nın bonservisi ile gönderilmesi düşünülüyor. Forma şansı bulacağı bir takıma gitmesi kendi için en hayırlısı olur sanırım.

Abdülkerim Bardakçı konusunda ise takımda kalmasından yanayım. Konyaspor'da sürekli olarak oynamasa da kulübe ihtiyacını karşılayacak bir oyuncu. Kupa maçlarında oynayarak belki kendini sürekli 11'e adapte edebilir.

Bir de Emre Can Atila ve Mücahit Akçay gibi oyuncular var. Bu futbolcuların da alt kategorilere veya Anadolu Selçukspor'a gönderilmesi yerinde bir karar olur sanırım.