“Erciyes maçında ilk yarıda elimize geçirdiğimiz fırsatı ikinci yarıda koruyamadık ve bir puana razı olduk.”

İşte maçın berabere bitmesinde ki etkenlerden birisi bu cümlenin içinde gizli! “Ele geçen fırsatı koruyamayıp!” Konyaspor'un geçen yıldan bu yana başına bela olan ve bir çok maçtan galibiyet yerine beraberlikle ayrılmasına sebep olan mantalite. Bir golle öne geçtikten sonra bu farkın açma isteği yerine, skoru koruma dürtüsü ile geriye yaslanma ve rakibin üzerine gelmesine müsaade etme düşüncesi.

Erciyes maçında da ilk yarının sonunda öne geçtik. İkinci yarıda sahaya çıkan kadroda bir değişiklik olmamasına rağmen, takımın skoru korumak için geriye yaslanması aleyhimize oldu. İlk yarıda sürekli rakip sahada gol arayan ve pozisyonlar üreten oyuncular gitmiş yerine skoru korumak için acemi hareketler yapan futbolcular gelmişti.

Konyaspor'un skoru koruma düşüncesi ilk yarıda sahasından doğru dürüst çıkamayan rakibi cesaretlendirmiş üzerimize doğru gelmesini sağlamıştı. Rakibin bu ataklarına gereği gibi karşı verilemeyince Erciyes iyice cesaretlenerek oyunu yarı sahamıza yıkmaya başladı. Bu cesaret ile gelişen ataklar sonunda da kendisi için gerekli olan bir puanı getirecek olan golü buldu.

***

Maçı kazanamamanın ikinci etkeni ise hakemin kararlarında objektif olamaması idi! Erciyes lehine çaldığı düdükleri benzer pozisyonlarda Konyaspor lehine çalamadı. Yıllardır yazıyorum! Konyaspor maçlarında hakemler her ne hikmetse ev sahibi olan Konya lehine düdük çalmaktan sakınıyorlar. Hakem Süleyman Abay her nasıl oldu ise penaltı pozisyonunda düdüğü ağzına götürebildi. İkinci yarıda Ömer Ali'ye yapılan pozisyonda kusurlu hareket olmasına rağmen bu cesareti kendisinde bulamadı.

***

Üçüncü etken Erciyes'in Teknik Direktörü Bülent Korkmaz idi! Bülent Korkmaz kenarda kendisi için ayrılan alanı sürekli ihlal ederek ve her kararda hakeme itiraz ederek hakemi etkilemeye çalıştı. Konyasporlu oyunculara yapılan fauller sonrasında çalınan haklı düdük sonrasında dahi hakeme itiraz etti. Hatta bir ara saha içerisine iki üç metre kadar girdi. Birkaç pozisyon sonrasında kendisine faul yapılan Konyasporlu oyuncuları fırçaladı ve onları etki altına almaya çalıştı.  Maalesef hakem bunların hiç birisini göremedi.

***

Konyaspor'un öne geçtiği penaltı vuruşu için düdük dakikalar 41.30'u gösterirken çaldı. Bir dakikalık bir gecikme ile vuruş kullanılsa idi dakikalar 42.30'u gösterirken Konyaspor'un golü gelmiş olacaktı. Ancak Erciyesli oyuncular yaptıkları itirazlar ile bu vuruşu geciktirdiler. Penaltı vuruşu ancak 45. Dakikada yapılabildi.

Yani Konyaspor dakikalar Konya'nın plakası olan 42'yi gösterirken hanesine yazdırabileceği bir gol şansını kullanamadı. Yine bu itirazlar sırasında yıllardır stada alışkın olduğumuz 42. Dakika şovunu izleyemedik. Penaltı tartışmaları sırasında taraftar bu şovu unuttu.

Konyaspor'a beşinci hafta da karşılaşacağı Fener Bahçe maçında başarılar diliyorum.

***

Yarın Kurban Bayramı. Tüm İslam Âleminin bayramını kutluyor ve Cenabı Allah'tan bundan sonrası için hakiki müminlerin hüküm sürdüğü, insan kanının dökülmediği bir dünya diliyorum.