Ligin ikinci yarısında toparlanmaya başlayan Konyaspor, oynadığı son altı maçında 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak kendi rekorunu kırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Son oynadığı Gaziantep maçından da beraberlik ile dönen Konyaspor'un altı maçtır devam eden namağlup unvanının tarihi süreç içerisinde ne anlama geldiğini yazmak isterken, karşıma Konyaspor'un kuruluş tarihi olarak 1981 yılı çıktı.

Halbuki ben 1970'li yıllarda Konyaspor'un maçlarına giderdim, hatta Konya İdmanyurdu taraftarı idim. Ve Konyaspor'un Konya İdmanyurduile birlikte köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu biliyordum. Öyleyse kuruluş tarihinin 1981 yılı olarak gösterilmesi ne anlama geliyordu.

Kuruluş tarihi olarak gösterilen 1981 yılı 12 Eylül 1980 darbesinden sonra dönemin İkinci Ordu Komutanı Bedreddin Demirel'in emri ile gerçekleşen Konyaspor-Konya İdmanyurdu birleşmesinin tarihi idi.Halbuki Konyaspor'un kuruluş tarihi 1922, Konya İdmanyurdu'nun kuruluş tarihi ise 1923 yılı idi. Böylesine köklü bir geçmişe sahip olan Konya Futbolunun köksüz bir ağaç gibi kuruluş tarihinin 1981 olarak gösterilmesi büyük bir yanlıştı.

Günümüzde şirketler ve kuruluşlar uzun ve köklü geçmişleri ile övünürken, Konyaspor'un zaten var olan geçmişini inkâr edercesine kendisine genç süsü vermesi hayreti şayan bir olay.

Basından takip ediyorum, bazı kulüpler kuruluş tarihlerini daha eskiye götürmek için mücadele ediyor. Biz Konyalılar ise zaten var olan bir gerçeği hayata geçirmekte tereddüt ediyoruz. 

Burada aslolan kuruluş yılı olarak Konyaspor'un kuruluşu mu, Konya İdmanyurdu'nun kuruluşumu diye tartışmak yerine tarihimizi nasıl daha eskiye götürebiliriz olmalı. Böylece Konya'nın sporla iç içe geçen tarihi daha ileriye taşınır ve 2081 yılını beklemeden yüzüncü yaşımızı kutlar DALYA deriz.

Kuruluş tarihi olarak 1922 yılı kabul edilirse 2022 yılı için yani yedi yıl sonrası için ortaya büyük hedefler koyup 100 yaşımızda bu hedefe ulaşmaya çalışırız. İnsanlar yaşlandıkça güçten ve takatten düşerler ama bu kurumlar için tam tersi bir seyir gösterir. Kurumlar ve kuruluşlar yaşlandıkça tecrübeleri artar ve geleceğe daha bir akıllı ve olumlu bakarlar. Yaşça büyük kurumlar çevrelerine örnek oldukları gibi, diğer rakip kurumların kıskançlığını da üzerlerine çekerler.

Konyaspor yönetimi bir an önce toplanıp bu kuruluş yılı işini halletme çarelerini aramalıdırlar. Bizler internetten Konyaspor sayfasını açtığımız zaman Kuruluş Tarihi olarak 1922-3 tarihini görmek istiyoruz.

***

Konyaspor bu hafta evinde Akhisar'ı konuk ediyor. Bu maçı da kazanır veya berabere bitirirse yenilmezlik unvanını 7'ye çıkaracak. Benim beklentim her hafta üzerine koyarak lige konsantreleri iyice artan oyuncuların bu maçı kazanacakları yolunda. Haliyle futbol sahada oynanıyor ve saha içi faktörler yanında saha dışı faktörleri de unutmamak lazım.

***

Spor basınının en prestijli ödülü olarak nitelendirilen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)'nin Armağan yarışmasında gazetemiz Spor Yazı İşleri Müdürü Yunus Altınbeyaz, Yerel Spor Basını Serbest Köşe Yazısı dalında yazdığı köşe yazısı ile Türkiye birinciliğini Konya'ya getirdi. 

Spor Müdürümüz Yunus Altınbeyaz'ı kutluyor ve Konyasporuna hizmetlerinin devamını bekliyorum.