Konyaspor’da transfer çalışmalarına bayram arası verilmişti. Ben de bu vesile ile tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Barış ve huzur içinde nice bayramlara ulaşmak dileği ile…

Sezonun bitmesinden sonra Konyaspor’da transfer çalışmaları ara vermeden başlamıştı. İsveçli kaleci Calgren ilk transfer edilen isim oldu henüz imza atmamış olsa da. 25 yaşında oyuncu umarım Konyaspor’a birinci kaleci olacak derecededir. Öyle olmasa bile kaleci transferi Konyaspor için şu anda zorunlu bir transfer olarak gözükmüyordu. Serkan ve Abdülaziz varken bir kaleci daha almak ilginç oldu sanki. Abdülaziz yeterli görülmüyorsa üçüncü kaleci olarak durması da gereksiz. Daha az bütçe ile altyapıdan bir kaleci bu mevkide olabilirdi.

Konyaspor’un defans hattı geçen sezon gayet başarılı bir performans ortaya koydu. Barry Douglas’ın olduğu maçlarda kimsenin gözü arkada kalmıyordu. Bu oyuncunun devre arasında da gitme isteği vardı. Muhtemelen yeni sezonda takımda olmayacak. Konyaspor’un Avrupa’da ve ligde taşıyabilecek bir sol bek transferi gerekli olacak. Bunun Skubic ve Douglas gibi ucuz ve geleceği dönük olması en önemli etken diyebiliriz. Sol beke alternatif olarak Anadolu Selçukspor’dan takviye yapılabilir. 3 kulvarda yarışacak bir Konyaspor düşünüldüğünde stoper ihtiyacı da var takımın. Sağ beke ise yine Anadolu Selçukspor’dan alternatif düşünülebilir. 

Aslında Konyaspor için en büyük transfer kadroda kalacak oyuncuların yeni sisteme ayak uydurması olacak. Takım futbolundan bireysele doğru küçük geçişlerin olacağını tahmin ediyorum. Bu durumda en büyük katkı yeni sisteme ayak uyduran futbolculardan olacak. Mustafa Reşit Akçay’ın eski maçlardan yola çıkarak teşhis ve tedaviyi en kısa sürede yapması gerekli. 

Orta sahada ise beklentiler Ali Çamdalı, Volkan ve Jonsson’da olacak. Bu oyuncuların Aykut Kocaman ile sağladığı katkı gelişim oldukça başarılı idi. Yeni sistemde de bu şekilde başarılı olurlarsa Konyaspor’un bu bölgeye transfer ihtiyacı olmayacak. Ofansif orta sahada Amir, Milosevic, Mehdi, Fofana, Traore arasında forma savaşı olacak. Traore daha önce de Konyaspor forması giydiği için adaptasyon sorunu olmayacak. Eski ritmini yakaladığında çok faydalı olacaktır. Bu bölgeye yapılacak bir transferin kadrodaki futbolculara göre daha verimli olması gerekiyor. 

Dimitar Rangelov’un gitmesinden sonra ileri uçta Bajic, Hora ve Halil İbrahim kaldı. Buraya zaten bir transfer düşünülüyor. Halil İbrahim Sönmez’in kiralık olarak gönderilmesi halinde buraya iki transfer ihtiyacı olacak. 

Şu an kadroda bulunan Emre Can ve Mücahit Can var bir de. Bu oyunculardan biri 21 diğeri 19 yaşında. Bu yaştaki oyuncular sezon boyunca birkaç kez kadroya girebildi. Emre Can forma şansı buldu yeteneği olan bir futbolcu ama fizik açısından günümüz futbolunda oldukça geride. 21 yaşına gelmiş bir oyuncunun çok daha fazla süre alması gerekiyor. O yüzden bu iki oyuncunun kiralık olarak gönderilmesi daha uygun. Oynamadan geçirilen her sezon onlar için de zararlı olacaktır. Bizim ‘genç oyuncu’ algımız farklı olduğu için bu futbolcular küçük gözükebilir. Ama 21 yaşındaki futbolcunun en verimli çağını yatarak geçirmesi iyi bir şey değil.