Yeni sezonun ilk yazısını Konyaspor adına böyle tatsız bir konu ekseninde yazmak istemezdim.

İyi başlanan bir sezon, deplasmanda alınan anlamlı galibiyetler ve kaçırıldığı düşünülen üzücü puanlar... Belki de yaşanan bu kısa süreli bahar havası kış ayazını örtbas etti de Konyaspor'un takım içi sorunları ayyuka çıkmadan perdelendi.

Kimse bir şeyler iyi gidiyorken kötü ahvallerden bahsetmez ama bir tökezlerse, bazı şeyler çorap söküğü gibi dökülüverir. 

Rıza Hoca Konyaspor’la anlaştığı sıralarda bazı kişiler Rıza Hoca'nın hafif antrenman tarzından dem vurmuşlar. Konyaspor'da ise sezon başı kamp döneminde takımın birkaç gediklisi Rıza Hoca'ya gelerek: "Biz neden çalışmıyoruz Hocam" serzenişinde bulunmuş ama konu öyle veya böyle kapanmış. Konyaspor düşe kalka ilerlerken yaşanan bacak kası zorlamaları ve yırtık sakatlanmaları ise iddiaları ve yaşanan kaosu destekler nitelikte.

Ardından futbolcular günler geçtikçe, Rıza Hoca'ya bizi çalıştır dedikçe Hoca: "Bunlar kaşınıyorlar galiba" mihvalinde sözlerle cevap vermiş. Bu durum içerisindeyken takımın taleplerine hak veren bir yardımcı antrenör de: "siz kendiniz bari çalışın." Diyerek durumun vehametine farklı bir boyut kazandırmış. Aynı zamanda Beşiktaş maçındaki penaltı kullanımı ile ilgili ise daha sonra bir antrenmanda tartışma yaşanmış ki bir futbolcu Rıza Hoca'ya sert çıkmış.

Takım içerisinde bunlar yaşanırken birde dışarıdan dikkat çekenleri yazalım. Hurtado'nun ilk önce hafif sakatlanması ile tekrardan sakatlığının orta vadeli nüksetmesi ve Ömer Ali'nin benzer bir sakatlık yaşaması. Saha içerisinde hareketli ve çabuk olan bu futbolcuların yaşadığı sakatlıklar, en önemlisi takımın 60. Dakikalardan sonra oyundan düşmesi sizcede tüm bu gelişen olayları destekler nitelikte değil mi?

Acaba Rıza Hoca yıldız oyuncular ile anlaşamıyor mu?

Hal böyle iken Konyaspor Yönetimi'ne ve Rıza Hoca'ya birkaç sitem veya sorumuz olacak: Bir Teknik Direktör düşünün takımını çalıştırmayan takımı idman isteyince: "Kaşınıyor bunlar." diyen.

Bir Hoca düşünün idman yaptırmadığı için yardımcı antrenörleri ile tartışan ve yardımcı antrenörü çaresizlikten futbolculara: "Siz kendiniz bari çalışın." diyen.

Bir Hoca düşünün sürekli her maç sonu açıklamasında takımını taraftarının önüne atıp: "Benlik birşey yok." diyen.

Bir Hoca düşünün bir kulübün gelmiş geçmiş en iyi kadrosuna sürekli yetersiz diyen.

Bir Hoca düşünün ki takımının yıldız ayaklarına sürekli hazır değiller diyerek onları zihnen törpüleyen.

Bir Hoca düşünün ki kendi çalıştırdığı takımdan 3.şahıs kipleri ile bahseden...

Konyaspor yönetiminden takımın fiziksel ve zihinsel olarak toplanması noktasında devreye girmesi veya bu kangrenin tedavi edilemeyecek boyutları varsa devre arası yaklaşmadan teknik direktör değişikliği ile taze kan kazandırmasını beklemek Konyaspor Taraftarının hakkıdır.