Konya’nın şehrinin en önemli markası olan Konyaspor’un basketbol şubesi Konyaspor Basketbol Takımı, Süper Lig’e çıkma yolunda Play – Off maçları oynuyor. Sezonun haftalarında antrenör değişikliğine gidilen takımda güzel bir hava yakalanmış durumda. Geçtiğimiz sezon da Selçuklu Belediyespor adı ile Play – Off mücadelesi verilmiş ama maddi olanaksızlıklar nedeniyle takım elenmişti. 

Şimdi Konyaspor Basketbol, arkasına aldığı güçle güzel bir hava yakaladı. Ligde son haftaları galibiyetle kapattı ve Play – Off’a kaldı. Her şey çok güzel. Ancak bir eksik var. O da taraftar. Gittiği deplasmanlarda, dış sahada oynadığını hisseden Konyaspor, kendi evinde rakiplere bunu hissettiremiyor. Son olarak Play – Off çeyrek finalinde Düzce’de giden yeşil beyazlı takım orada ciddi bir taraftar baskısına rağmen maçı kazanarak avantaj sağlamıştı. Ama Konya’daki maçta salonun büyük bir kısmı boş kaldı. Ayrıca salona gelenlerin çoğu da sporcuların ve yöneticilerin aileleriydi. Konyaspor buna rağmen mücadelesini ortaya koydu ve yarı finale yükselmeyi başardı. 

Taraftar desteği ile misafir takımlara baskı kurulursa daha büyük başarıların geleceği aşikar. ‘Basketbol takımının ismi Konyaspor olsun, biz de destek verelim’ diyen Konyasporluları salona davet ediyoruz. Sözünüzü tutun ve bu takıma sahip çıkın.