Konyaspor, Osmanlıspor ile deplasmanda berabere kaldı. Osmanlıspor'un ve Konyaspor'un son iki yılındaki performanslarını ve Konyaspor'un son haftalardaki psikolojik sorunlarını düşünce aslında kötü bir sonuç değil. Hem de sahaya çıkan kadroya bakıldığında beklenen bir sonuç olarak görülebilir. 

Her şeyden önce 'Konyaspor'un bu seneki hedefi neydi? Bu hedefin neresindeyiz?' sorularını sormak lazım. Aykut Kocaman ve Konyaspor yönetimi ilk etapta 55 puan bandını aşmak ve yeniden Avrupa kupasına gitmek istediklerini belirttiler. Sonrada kupadaki kura şansı ile Avrupa'ya gitme planı kupaya kaydı. Belki bu yüzden takımın ligden psikolojik olarak koptuğunu söyleyebiliriz.

Takım şu an 40 puanda ve ligin bitmesine 5 hafta var. Normal şartlar oynanacak olan maçlardan 4'ünü galibiyet ile kapatması Konyaspor için zor değil. Son hafta ise Galatasaray deplasmanı var. Maçların tamamını kazanması halinde Konyaspor 55 puanda ligi tamamlayacak. Hedeflenen rakama ulaşılmış olacak. Ancak bu şartlarda görünen o ki hedefin altında kalacak Konyaspor. 

Ziraat Türkiye Kupası'nda yapılacak bir final, ligdeki hedefe ulaşamamanın etkilerini en aza indirecek. Genel kanıya bakıldığında Konyaspor'un başarısız olduğu söyleniyor. Son haftalara girilirken aslında başarısız sayılmayız. Hatalarda bahsedilebilir ama başarısızlık büyük değil. Kimse bu takımdan 66'ın puanın üzerine çıkmasını beklemiyordu. Sezon içinde normal seyrinde giden takım ne olduysa başarısız olarak görülmeye başlandı. 

Evet, hatalar dedik. Biraz onlardan bahsetmek lazım. 

Konyaspor dışında gelişen en önemli sıkıntı; Aykut Kocaman'ın Konyaspor'dan ayrılacağı konusu. Sürekli bunun konuşulması zarar veriyor. Aykut Kocaman'ın gideceğini düşünüyorum ama gideceğini şimdiden söyleyip takımdaki havayı bozmak istemiyor sanırım. Tabi ne olursa olsun bu etkiledi takımın.

Yönetimin, genel kurul sonrası seçim hataları taraftarı oldukça gerdi, haklı olarak. Bu alınan kötü sonuçlardan sonra futbolculara yansıdı. Yanlış zamanda yanlış yere tepki verildi.

Bazı maçlarda Aykut Kocaman oyuncu tercihleri kesinlikle etkili oldu, ben hatalı olduğunu düşünüyorum. Oyuncu tercihi ve futbol konusunda normal hiç konuşmam. Hele takımın başında Aykut Kocaman varsa. Ama önceki maçlarda yaptığı değişikler ile sonraki maçlarda yaptığı değişiklikler uyuşmadı. Örnek olarak kupadaki Kasımpaşa maçını gösterebiliriz.

Genel olarak bakıldığında bunlar ve buna benzer hatalar var. Ama başarısızlık henüz söz konusu değil. Ligin bitimine daha beş hafta var. Ayrıca kupada, iç sahada oynanacak çok önemli bir maç var. Bunlar oynanmandan karar vermek yanlış olabilir. Psikolojik üstünlük Kasımpaşa'da olsa da orada atılan iki gol bizi çok rahatlatacak. Orada yenilmek hiçbir şey bitirmedi. Burada taraftarın vereceği destek çok önemli. Bunu bilerek hareket etmeliyiz.