TBMM 27. Dönem 3. Yasama Yılı çalışmalarını geçtiğimiz haftalarda tamamlayarak tatile girdi. TBMM sosyal medya düzenlemesi görüşmelerinin ardından yaz tatiline girdi. TBMM yasama yıl 1 Ekim 2020 tarihinde başlayacak. TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte milletvekilleri seçim bölgelerine giderek dinlenmeye başladı. AK Parti ve MHP’de il ve ilçelerde kongre süreçlerinin başlamasıyla birlikte milletvekilleri seçim bölgelerinde partililer ile buluşuyor.

TBMM çatısı altında Konya’mızı temsil eden Konya milletvekilleri de dönem içerisinde Konya ve Konyalıların sorunlarını zaman zaman dile getirdiler. Konyalılar özellikle TBMM’nin tatile girdiği şu günlerde Konya milletvekillerini aralarında daha çok görmek istiyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 ile ülke olarak mücadele etmenin yanında Konya olarak daha çok mücadele ediyoruz. Konya’da gün geçtikçe ne yazık ki Korona virüs vakaları ve ölümleri artıyor. Bu artışların en büyük sebebi bazı vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmemesidir.

Konya’yı AK Parti’den temsil eden Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Abdullah Ağralı, Selman Özboyacı, Halil Etyemez, CHP’den Abdullatif Şener, MHP’den Mustafa Kalaycı, Esin Kara, İYİ Parti’den Fahrettin Yokuş ve Saadet Partisi’nden Abdulkadir Karaduman TBMM çatısı altındaki bir yıllık çalışmalarını, Konya’nın hangi sorunlarını TBMM’de dile getirdiklerini ve Konya’nın hangi taleplerini ilettiklerini kamuoyu ile paylaşmalı. Yine yeni dönemde Konyalıların kendilerinden neler istediklerini raporlayarak bu sorunlarını yeni yasama yılında TBMM çatısı altında anlatmalı. Parti ayrımı yapmaksızın tüm milletvekillerimiz bir araya gelerek Konya’nın Korona virüs ile mücadelesine farkındalık oluşturmalı. Milletvekillerimiz yine yerel gazete temsilcileri, yerel ve Konya’da ulusal basın muhabirleri ile bir araya gelerek bağlarını güçlendirmeni. Özellikle milletvekili danışmanları Konya’da görev yapan basın mensupları ile iyi bir diyalog kurarsa milletvekilleri ve gazeteciler arasında iletişim daha da güçlenir. Umarım bu konuda Konya’daki il başkanlarımız da güzel bir çalışmaya imza atar. Tatil döneminde milletvekillerinin Konyalıları dinlemesi ve bunları raporlaması ile yeni dönemde Konya’nın birçok sorununun daha da hızlı çözüleceğine inanıyorum.

REKTÖRLERİMİZE TEŞEKKÜRLERİMLE

Konya Yenigün gazetesi olarak geçtiğimiz hafta milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS tercih döneminde Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ile Konya’mızın üniversitelerini hem Konya’da, hem de Konya dışında tercih yapacak öğrencilere yakından tanıtmak amacıyla röportajlar gerçekleştirdik.

Bu süreçte şahsıma ve Konya Yenigün gazetesine bu güzel imkânı sağlayan KTÜN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve Basın Danışmanı  Ayhan Tekin ve KTÜN Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Minel Özalan ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü çalışanlarına, KTO Karatay Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Özçelik, Kurumsal İletişim Direktör Yardımcısı Ayça Gökyer’e, KTO Karatay Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü çalışanlarına,  Necmettin Erbakan Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Engin Bozacı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği çalışanlarına, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Özel Kalem Müdürü Burcu İpek’e,  kapılarını Konya Yenigün gazetesine ve şahsıma açan,  üniversite adaylarına  ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik'e, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş'e, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade' ye, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’ya teşekkür ederim.

Özellikle bu dört üniversitemizin Basın Yayın Müşavirliği ve İletişim Koordinatörlüğü çalışanlarını da üniversitelerini ve Konya’yı tanıtma adına gösterdikleri özveriden dolayı ayrıca kutluyorum. Kıymetli okuyucularımız 45 yıllık mazisi olan Selçuk Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’un röportaj dizimizde neden olmadığını merak edebilirler. Rektör hocamıza kurum olarak talebimizi ilettik. Ancak Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un yoğun programı sebebiyle röportaj gerçekleştiremeyeceği bildirildi. İnşallah bir daha ki röportajımızda Selçuk Üniversitesi’ni de tanıtma imkânımız olur.

TEBRİKLER KAVUŞ BAŞKAN

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibi, Meram Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meram Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte Meram’ın uzak mahallelerine adeta çıkarma yaptı. Haziran ayı için planlanan ancak pandemi sebebiyle ertelenen üç günlük inceleme maratonunda Başkan Kavuş ve beraberindekiler sırasıyla Erenkaya, İnlice, Hasanşeyh, Yatağan, Sağlık, Kızılören, Sefaköy, Pamukçu, Bayat, Sarıkız, Karaağaç, Hatunsaray, Kavak, Kayhüyük, Boyalı, Yenibahçe, Kayalı, Kumralı, Kilistra, Evliyatekke, Botsa, İkipınar, Yeşildere, Kayadibi, Yeşiltekke, Çukurçimen, Sadıklar ve Çomaklar mahallelerinde muhtarlar ve vatandaşlarla biraraya gelerek bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmaları istişare ettiler. Bizler de bir haber için bulunduğumuz Sefaköy’de Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibiyle karşılaşma imkânı bulduk. Başkan Kavuş’un muhtar ve vatandaşlarla iletişimine şahit olduk. Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum.

TEBRİKLER MEMURSEN

Yabancılaşmış değerlerin istilasından ailemizi korumalıyız. Son dönemde yaşanan tartışmalar “Önce ahlak ve maneviyat” ilkesinin ve aile kurumunun önemini çok iyi gösterdi. Memur-Sen tarafından geçtiğimiz hafta 1.Aile Kongresi düzenlendi. Korona virüs ile mücadele ve yabancılaşmış değerlere karşı sarılan aile kurumunun önemine bu güzel çalışma ile dikkat çeken Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur Sen ailesini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.