Davutoğlu, Başbakanlık görevini aldıktan sonra Bakanlar Kurulunda yapılan birkaç değişiklikle yeni liste Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Beşir Atalay, Hayati Yazıcı ve Emrullah İşler kabine dışı kalırken Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Yalçın Akdoğan ve Volkan Bozkır yeni kabinede kendilerine yer buldular.

Elbette her başbakan kendi çalışacağı Bakanlar Kurulunu kendisi belirler. Yeni Bakanlar Kuruluna da hayırlı olsun demekten başka bir şey düşmez bize. Ancak bu hayırlı olsun dileğinde biraz burukluk olduğunu da söylemeden geçersem doğru yapmamış olurum.

Burukluğumun sebebi bu güne kadar hiç dile getirmemiş olmama rağmen bakan olarak görmek istediğim bir ismi kabinede görmemek olsa gerek. Çok okuduğunu tahmin ettiğim, seçim bölgesine her gelişinde düzenlenen kültürel etkinlikleri takip etmek için sürekli zaman ayıran, fotoğraf çekme işinden büyük zevk aldığını tahmin ettiğim, hatta birkaç kez fotoğraf sergisi açmış olan bir milletvekilimiz var. 

Konya halkı belki fazla tanımıyor olabilir ama Konya Kültür çevresinin çok yakından tanıdığı Mustafa Kabakçı'dan bahsettiğimi anlamışsınızdır sanırım. Ben şahsen Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kabakçı'yı yeni kabinede Kültür Bakanı olarak görmek isterdim. Aslında AK Parti milletvekilleri içinde bana göre bu koltuğa en çok yakışan isim de Mustafa Kabakçı!

Ertuğrul Günay'ın Kültür Bakanlığı yaptığı bir ülkede Mustafa Kabakçı bu görevi layığı ile yapabilecek birkaç isimden birisi idi. Beklentim boşa çıktı, açıklanan kabinede beklediğim ismi göremedim. “İnşa Allah bir dahaki kabinede yer alır” temennisinde de bulunamıyorum. Çünkü Sayın Kabakçı “üç kez seçilen bir daha aday olamaz” maddesine takılan millet vekillerden.  Bundan sonra Mustafa Kabakçı Kültür Bakanı olsa idi “Türk Kültürüne” katkısı ne olurdu sorusuna cevap aramaktan başka bir seçeneğimiz kalmadı.

***

Hükümet veya AK Parti içinde ortaya çıkan her gelişme ve değişmede mutlaka kendisi için birkaç laf söyleyip sonra geri çekilen Bülent Arınç, Davutoğlu Başbakan olduktan sonra da bu geleneği bozmadı. Arınç, yaptığı açıklamada kendisine Başbakanlık teklifinde bulunulduğunu ve bunu reddettiğini söyledi.

Kendisine teklifin sevenleri tarafından yapıldığını söyleyen Arınç, bunların bazılarının AK Partiyi karıştırmayı amaçladıkları için böyle bir teklifi kabul etmediğini belirtti. Bu sözleri ile aynı yere iki mesaj birden vermeyi ihmal etmemiş oldu Sayın Arınç. Birinci mesajı; “beni destekleyenler var, beni ihmal ederseniz başınız ağrır” ikinci mesajı ise “ben size çok sadığım, kışkırtmalara gelmem” idi.

Aslında bu mesajların hiçbir anlamı olmadığını herkes biliyor. AK Parti içinde Tayyip Erdoğan'ın göstereceği aday dışında bütün adayların hiçbir şansı olmadığı biliniyor. Biliniyor ama Sayın Arınç da bir türlü eski alışkanlığından kurtulamıyor. 2015 seçimlerinden sonra bakalım neler dinleyeceğiz Sayın Bülent Arınç'tan.

***

Milli Eğitim Bakanlığı bütün okul müdürlerini görevden alarak hiç adil olmayan bir şekilde yeni atamalar yaptı. Adil olmayan şekilde diyorum; çünkü müdür olmaya layık görülmeyen eski müdürlerin hepsinin de aynı sendikaya üye olmaları bu düşünceye itiyor beni. Paralelci avı görüntüsü altında başka bir cadı avının başlatıldığını düşünüyorum. Bu sefer cadı avı kapsamına girenler milliyetçi düşünceye mensup idareciler. 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı, bu güne kadar hiçbir milliyetçi vatanına ve devletine hıyanet etmemiştir. AK Parti karşıtı olmak, hıyanet değil sadece bir siyasi tercihtir. Okullarda Türk Milletinin vasıflarını anlatan bu öğretmenler sırf siyasi mülahaza çevresinde görevden alınmamalı. Bu dünyada “ben yaptım oldu” diyebilirsiniz. Asıl şaşmaz ve torpilin geçmediği hesabın öbür tarafta görüldüğünü unutmayın!