Koronavirüs salgını dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşamın her alanında çok önemli değişikliklere sebep oldu. Sağlıktan tarıma tüm sektörlerde, eğitimden iş hayatına her alanda yaşadığımız olağanüstü gelişmelerin etkilerini önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Türkiye’nin toplam tarımsal üretiminin yüzde 15’i Konya tarafından karşılanmaktadır. Konya, 2.6 milyon hektarlık tarım alanı ile ülkenin toplam tarım alanının yüzde 11.2’si gibi çok önemli bir oranını oluşturmaktadır. Konya’nın toplam yüzölçümünün 2.659.890 hektar alanı tarıma elverişli durumdadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile Türkiye olarak başarılı bir mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz. Koronavirüs ile birlikte tarım ve üretimin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Konyalı çiftçi şartlar ne olursa olsun, tarlasını hiç boş bırakmıyor. Konyalı çiftçiler yılın 12 ayında sahada alın teri dökerek güvenilir ve kaliteli gıda üretimi için özveriyle mücadele ediyor. Ancak Konyalı çiftçiler bu mücadeleyi de hiç kolay vermiyor. Çiftçilerimiz özellikle elektrik fiyatları ve su fiyatlarından çok dertli. Konyalı çiftçiler bu konuda hükümetten ciddi destekler bekliyor. Konyalı çiftçiler çeşitli sorunlarını da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye iletiyor ancak iletilen sorunların bir kısmına çözüm bulunmuyor. Umarım bu sorunlar çözülür. Konya çiftçisi desteklenir ve Konya’da ekilecek olan arazilerin tamamı planlı ve doğru şekilde ekilirse ve Konyalı çiftçi de ona göre desteklenirse Konya dünyayı doyurur.

TBMM çatısı altında hizmet eden Konya milletvekillerimiz Konya tarımı için uğraş veriyorlar. Ama çiftçi temsilcileri Konya milletvekillerinden daha çok destek beklediklerini her fırsatta ifade ediyor. Konya’mızın kıymetli milletvekilleri Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Abdullah Ağralı, Selman Özboyacı, Halil Etyemez, Abdullatif Şener, Abdulkadir Karaduman, Mustafa Kalaycı, Esin Kara, Fahrettin Yokuş; Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında çiftçi temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı yapılmalı. Bu toplantıda sorunlar siyasi görüş ayrımı yapılmadan konuşulmalı. Böyle bir toplantı sonrasında Konya çiftçisinin hem moralinin yükseleceğini hem de sorunlara tüm milletvekillerimizin hâkim olacağını düşünüyorum. Bu toplantıdan çıkacak sonuçları ve talepleri de milletvekillerimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye iletilmeli. Özellikle Konya’da bulunan bakanlığa bağlı kurumlar daha aktif olmalı ve çiftçinin tarladan aldığı verim daha da arttırılmalı. Yine Konyalı çiftçiler Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile Konya’da yuvarlak masa toplantısında mutlaka buluşturulmalı.

Konyalı çiftçiler hükümetten Konya Ovasının su sorunun çözülmesini, kuyu barışı, girdi maliyetlerinin büyük bir kısmını kapsayan elektrik faturaları ve Çiftçi Mallarını Koruma Birliğinin çiftçi üzerindeki yükünün bir an önce çözülmesini istiyor. Umarım bu konuda gerekli adımlar atılır. Konyalı çiftçilere gece gündüz demeden gösterdikleri büyük fedakârlıklardan dolayı teşekkür eder, çalışımlarında başarılar dilerim.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Metin Aksoy, geçtiğimiz günlerde yapılan devir teslim ile görevine başladı. Devir teslim töreni samimi bir ortamda gerçekleştirildi. Dört yılı aşkın bir süreden beri Selçuk Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mustafa Şahin büyük hizmetler gerçekleştirdi. Umarım yeni dönemde de Selçuk Üniversitesi’nin başarılarına katkıda bulunmaya devam eder. Yeni rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy hocamdan Konyalı genç bir gazeteci olarak bazı taleplerim var.

Özellikle Türkiye’nin sayılı İletişim Fakülteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Konya’da faaliyet gösteren gazete, televizyon ve radyolarla işbirliğini arttırmalı. Sahada çalışan genç muhabirlerin kendilerini daha iyi geliştirilmesi adına çeşitli kurslar ve eğitimler düzenlenmeli. Basın yayın kuruluşlarında çalışan Genel Yayın Yönetmenleri, Sorumlu Yazı İşleri Müdürleri, Yazı İşleri Müdürleri, Haber Müdürleri ve muhabirler İletişim Fakültelerinde okuyan öğrencilerle yıl içerisinde sık sık buluşturulmalı. Ayrıca Konya’da çalışan genç basın mensuplarını teşvik için yarışmalar ve ödül törenleri düzenlenmeli. Değerli hocam yeni görevinizin hayırlı olmasını temenni eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Selametle