Konya’da son zamanlarda korona vakalarındaki artış gündemdeydi.

Bugünlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’yı uyarılan listeden çıkardı.

Ya vaka sayıları düşüşe geçti ya da…

Düşüşe geçti kısmı elbette ki en büyük temennimiz…

Lakin işin diğer kısmına geldiğimiz zaman (sosyal medyada dönenlere inanmak istemiyorum ama…) realite bir anda değişiyor.

Peki neymiş realite?

Sosyal medyaya dönelim…

Sosyal medyada bir paylaşım ve yapılan yorumlar…

Önce paylaşımdan biraz bahsedeyim…

Adam yakınını koronadan dolayı hastaneye yatırmış, ‘doktorlar ilgilenmiyor’ diyor.

İlginç…

Hatta kendi ifadelerini de buraya ekleyeyim ki, yanlış olmasın…

“Dört gündür hastam yatıyor. Ve doktor görmedik. Hemşireler 39.5 derece ateşle inleyen hastaya ne ateş düşündürücü veriyor nede doktora bilgi aktarılmıyor. Doktorlarda kovit bölümüne girmeyince hastanın durumu Allaha havale…”

Hastane mi?

Numune Hastanesi…

Merak ettim…

Kim ne yazmış?

Kim, bu konuda ne tür sıkıntılarla karşılaşmış?

Dikkat edin ben hiç yorum katmıyorum.

Şimdi takipçi yorumlarını da paylaşayım mı?

“Beyhekim de bende yattim 5 gün covid_19 dan ve halâ da karantinadayım doktor yüzü görmedik ama hemşireler devamli ilgilendi ve kontrol ettiler Allah razı olsun…”

“Arkadaşlar benim hastam da yattı numuneye bilip bilinmeden yazılıyor çiziliyor burada kul hakkına giriliyor hastalar a ilaçta veriliyor hasta yakınlarına bilgi de veriliyor böyle yapan insan devlet millet düşmanı bilginiz olsun herşeye inanmayın hastaya ilaç veriliyor ama düşmüyor sa enfeksiyon fazla olduğundan düşmüyor dur buda böyle bilinsin”

“Hastanelerden şikâyet etme yerine hastalık yapan yerlerden uzak durmak lazım beş tane dögün vidosu paylaşımı gördüm fes arkadaşlarında halay dans herşey iki yıl öncesi gibi maalesef 5 aydır millet uyarılıyor ama maalesef yüzde 20 uyan var gerisi lay lay lom dışarıda meskeye dayanamayorum diyenler hastanede doktor arayor anası babası kovit olan insanlar onlardan kaçiyorsa doktorlarda kaçıyor artık yakında hemşireler de kaçacak duyumları geliyor can tatlı kimse ateşi elle tutmak istemeyor herkese saygılarımla biraz kendimize gelelim”

“10 GÜNDÜR NUMUNE HASTANE SİNDE YATIYORUM DOKTOR BİR SEFER GELDİ BİR DAHA GÖRMEDİM”

“Arkadaşlar olan vakıaları tartışıyoruz.kimseyi karalamak gibi niyetimiz yok bunları konuşmazsak ferdi hatalar düzelmez. İdarecilerimizin de haberi olmaz. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil. Fevri hareketlerin ve ferdi yanlışlıkların düzeltilmesi. Yoksa gerçekten kurumlarımızı takdir ediyoruz.”

Alın size farklı bir iddia daha…

“Beyhekiminde kovit test kuyruğu garabet. Insanlar saat altıda gelip kuyruğa giriyor. Yüz yüzelli kişi. Kırk kişiden sonra bir güvenlik görevlisi çıkıp biz kırk kişiyi test yapabiliyoruz. Beklemeyin. Diyor. Yüz den fazla şüpheli insan tekrar toplu ulaşım araçlarıyla geri dönüyor. Test yapanlar günlük kırk kişiden otuza yakınını yatırıyoruz diyorlar. Gerisini siz tasavvur edin”

Bir paylaşım ve yorumları noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaştım.

İddialar karşısında bir açıklama gerekiyor sanki…

Ya da bu uygulamanın özel bir sebebi var da biz mi bilmiyoruz?

Vatandaş bütün bu soru ve problemlere cevap bekliyor.

Bir soru da ben sorayım: Konya’da günlük ne kadar test yapılıyor?

Biz de bekliyoruz.

Sağlık en başarılı olduğumuz alan değil miydi?