Evet, bu hafta da yeni bir yazı ile siz kıymetli okuyucularımızla buluşuyoruz. TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte Konya milletvekilleri biraz dinlenmenin ardından Konya’da sahalara indi. Neredeyse Konya milletvekillerinin tamamı il, ilçe teşkilatlarında, saha ziyaretleri ile Konyalılarla buluşuyor. Milletvekillerini sahada yoğun bir şekilde gören Konyalılar ise ufukta seçim mi var, gibi söylemleri dile getiriyorlar. Burası Türkiye, her an her şey olabilir.  Türkiye’de son yıllarda siyasi parti sayıları hızla artıyor. Neredeyse uzun zaman bir siyasi partide çeşitli görevlerde bulunan isimler, anlaşmazlık yaşadıkları anda partilerinden ayrılarak yeni siyasi parti kuruyorlar. Gelecek Partisi, DEVA Partisi, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi gibi belki yakın zamanda Muharrem İnce de yeni bir siyasi parti ile vatandaşlar ile buluşacak. Bakalım ne olacak, vatandaş ve seçmen olarak merakla bekliyoruz.

Bizler Konya siyasetine gelecek olursak Gelecek Partisi lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Konyalı, Sayın Davutoğlu Konya’ya her geldiğinde moral depoladığını ifade ediyor. Gelecek Partisi de Konya il kongresini tamamladı, ilçe teşkilatları ile Konya’nın sorunlarının yanı sıra Konyalıların sorunları ile de ilgileniyor. Konya ile ilgili düşüncelerini basın yolu ile dile getiriyor. Yine Ali Babacan tarafından kurulan DEVA Partisi de ilk il başkanını Konya’da atadı. AK Parti’nin kalesi olarak nitelendirilen Konya’da bir mesaj verdi diye düşünebiliriz. Yine İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları, İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş da Konyalıların sorunlarını sık sık dile getiriyor. Doğru ya da yanlış ama ben seçildiğim ilin insanına sahip çıkıyorum diyor.

CHP Konya il başkanı ve ilçe başkanları da Konya ve Konyalının sorunlarını dile getiriyor. CHP Konya milletvekili Abdüllatif Şener de bazı sorunları dile getiriyor. Konya’ya geliyor, ancak Sayın Şener’in Konya’da daha etkili olması gerektiğine düşünüyorum. Saadet Partisi il ve ilçe teşkilatları ile Konya milletvekili Abdülkadir Karaduman da Konya ve Konyalıların sorunlarını dile getiriyor. Bu satırlarda Konya milletvekillerinin Konyalılar ile tatil döneminde buluşmasını belirtmiştik. Özellikle AK Parti milletvekillerinin sahada aktif olması oldukça memnuniyet verici. Konyalılar olarak milletvekillerimizi TBMM açıldığında da sık sık Konya’da görmek istiyoruz.

TEŞEKKÜRLER RECEP CANDAN

Geçtiğimiz haftalarda yine bu satırlarda Covid-19 sebebiyle vefat eden Merhum Halit Oflaz’ın isminin ahde vefa adına yaşatılmasını istemiştik. Vefat eden merhum Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz’ın ismi, geçtiğimiz hafta Çumra Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Çumra Otogarı ve Büyükaşlama Mahallesi’nde yer alan koruluğa verildi. Bu güzel davranıştan dolayı Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan ve Belediye Meclisi üyelerini yürekten kutluyorum.

KONYALI BAŞARILI GENÇ CEO YOK MU?

Ekonomist dergisi, 40 yaş altı CEO’ların görev aldığı şirketleri mercek altına aldı. Şirketleri farklı parametrelerle değerlendiren Ekonomist dergisinin listesinde ne yazık ki sanayi şehri Konya’da 40 yaş altı genç CEO yer almıyor. Sanayi şehri Konya’da işletmelerin personel eğitimine önem vermesi gerektiğine ve firmalarını gelecek nesillere taşıma konusunda eğitimler yapması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda üniversite-sanayi işbirliğine daha da ağrılık verilmelidir.

MASKESİZ HAYDUTLARA KİM DUR DİYECEK

Mart ayından bu yana uzmanlar ve yetkililer ısrarla Koronavirüs’ten korunmak için temizlik, maske, mesafe kurallarına uymamız konusunda uyarıda bulunuyorlar. Vatandaşlarımız da bu kurallara uymama konusunda ısrar ediyor. Konya sokaklarında gezerken maskeli vatandaş gördüğümüz kadar maskesiz vatandaşları da görüyoruz. Özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu pazar alanlarında maske kurallarına dikkat edilmiyor. Bu konuda Konya Pazarcılar Odası ve ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri önlemler alsa da yetkililer gidince maskeler hemen iniveriyor. Asla pazarcılarımızı hedef göstermiyorum. Onlar helal rızık kazanmak için büyük mücadele veriyorlar. Umarım bu konulara daha da dikkat ederler. Yine pazar alanlarında hâlâ vatandaşların ürün seçtiklerine şahit oluyorum. Pazarcı esnafından bu konuda da gerekli hassasiyeti bekliyorum. Göreve geldikleri günden bu yana Konya için çalışan Vali Vahdettin Özkan ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’dan Konya genelinde maske, mesafe ve temizlik denetimlerine daha da ağrılık vermelerini istiyorum. Maskesiz yürüyen vatandaşlarımıza karşın da temizlik, mesafe, maske; TAMAM da… Maskesiz dolaşanları uyarınca saldıranları ne yapacağız? Acaba Alo 184 benzeri bir #MaskesizHaydut hattı kurulsa da uyardık diye darp edilmeden kurtulsak daha iyi olmaz mı?

ÖĞRETMENLERLE UĞRAŞMAYI BIRAKIN

Türkiye’de pandemi tedbirleri kapsamında okullarda eğitime ara verilmesi ve eğitimlerin uzaktan eğitim şeklinde olmasının ardından neredeyse belli kesimler öğretmenler üzerinden prim yapma derdinde. Öğretmenlerin hedef gösterilmesindeki amaç, nitelikli ve bilinçli toplum yetişmesine karşı çıkmaktan başka bir şey değildir. Okumayan, sadece sosyal medya yoluyla olup biteni öğrenen itaatkâr bir toplum oluşturulsun diye öğretmenler hedef gösteriliyor. İnsana yapılan yatırımın yolu eğitimden geçer. Olur olmadık bahanelerle öğretmenlerle uğraşmayı bırakın.

Selametle.