İbadet şuurunun arttığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği Ramazan ayını idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Konya olarak her yıl Ramazan ayını coşku ile geçiriyorduk. Adeta Konya Ramazan ayında diğer illere örnek oluyordu. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü sebebiyle ne yazık ki bu yıl iftar sofralarında, tarihi camilerde bir araya gelemiyoruz. İnşallah millet olarak daha çok dua ederek bugünleri de atlatarak önümüzdeki Ramazanlarda tekrar bir araya geleceğiz. 2020 Ramazan ayında Koronavirüs sebebiyle ne kadar zor günler geçirsek de bazı değerlerimizi de hatırlama fırsatı bulduk.

Geçtiğimiz yıllarda lüks mekanlarda verilen iftarlar bu sene yok. Bu sene ben dahil evlerimizde anne ve babalarımız ile Ramazan ayının bereketini ve feyzini yaşıyoruz. Bu Ramazan yardımlaşmanın, dayanışmanın daha da önemli olduğu günlerdeyiz. Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde buruk bir Ramazan yaşasak da Konya halkı ve yöneticileri her zaman Türkiye’ye örnek oldu ve olmaya da devam ediyor.

Valimiz Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında Konya’yı yöneten kıymetli yöneticilerimiz hem vatandaşlarımızın sağlığını korumak için çalışmalara imza atarken, hem de onlara moral ve motivasyon veriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 31 ilçe belediye başkanları ve ekibi ile birlikte yoğun bir mücadele veriyor. Sosyal medya hesaplarını daha da aktif kullanarak vatandaşların hem morallerinin düzelmesine katkı sağlıyor, hem de dayanışma ruhu içerisinde Ramazan ayının geçirilmesine vesile oluyor. Sayın Uğur İbrahim Altay ve ekibi Konyalının her zaman dualarında. Sayın Başkan ve ekibini özveri çalışmalarından dolayı kutluyorum.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ekibi de birçok yeniliği hayata geçirerek vatandaşlara ulaşıyor. Özellikle Selçuklu Belediyesi’ne ait sosyal medya adreslerinden yapılan canlı yayınlar ile karantina sürecinde vatandaşların değerli vakit geçirilmesi sağlanıyor. Yine Ramazan ayı içerisinde pazartesi, çarşamba ve cuma günü yapılan canlı yayınlar ile Ramazan ayının dolu dolu geçmesi sağlanıyor. Ayrıca yapılan çeşitli yarışmalar ile vatandaşlar okumaya teşvik ediliyor. Sayın Pekyatırmacı ve ekibini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibi ise Vefa Sosyal Destek Grubu ile adeta Meram’ı fethediyor. Vefa Sosyal Destek Grubu hem Ramazan ayında, hem de Ramazan ayı öncesinde de destan yazdı. Özellikle geçtiğimiz haftalarda Sayın Kavuş’un Meram’da yaşlılarımızı tek tek arayarak hal ve hatırını sorması oldukça güzeldi. Meram Belediyesi ihtiyaç sahiplerini Ramazan’da da yalnız bırakmıyor. Belediye, virüs salgını sebebiyle biraz buruk ve mahzun başlayan Ramazan ayında Meram’da yaşayan kimsesiz, yalnız ya da kendi ihtiyaçlarını görmekte zorlanan yaşlıların iftar yemeklerini evlerine kadar götürerek onların iftar ve sahur sofralarını şenlendiriyor. Yaşlıları ziyaret edip ihtiyaçlarını da soran ekipler, yüzleri güldürüyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibini de yürekten alkışlıyorum.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibi de zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde Ramazan ayının dayanışma ruhunu belediye personeli ile gerçekleştirdiği çalışmalar ile devam ediyor. Karatay’da ihtiyaç sahibi aileler Ramazan ayında unutulmazken Karatay’a değer katacak projeler hızlı bir şekilde bitiriliyor ya da yeni bir tesis kazandırılması için adeta mücadele ediliyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibine de Konya’ya ve Karatay’a kazandırdıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz. Konya’da vatandaşına hizmet eden belediye başkanları diğer illerde bulunan bazı belediye başkanları gibi sosyal medyada şov yapmak yerine Konyalılara daha iyi hizmet etmek için çalışıyor.

EMNİYET VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA KOCAMAN ALKIŞ

Koronavirüs ülkemizde de görünmesi ile birlikte büyük mücadele veren isimlerden biri de Emniyet ve sağlık çalışanlarımız. Özellikle virüsle mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulamasında Tüm Türkiye’de özveri ile çalışan Emniyet personellerimizin yanında Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve Konya polisinin her kademesinde görev yapan emniyet güçlerimiz büyük özveri ile çalışıyor. Konyalı hemşerilerimiz de sokağa çıkma yasağına büyük oranda uyarak polisimize yardımcı oluyor. Yine Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sokağa çıkma yasağında olan 65 yaş üstü, kronik hasta ve 20 yaş altı vatandaşlarımızı da unutmayarak onlara bazı sürprizler yapıyor. Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve Konya Emniyetinin her kademesinde özveri ile çalışan polislerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Koronavirüs salgını ile sağlığımızın önemini giderek anladığımız bu günlerde Konya İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç ve Konya’da bulunan tüm hastanelerimizin her aşamasında görev yapan sağlık çalışanlarına, güvenlik, temizlik personeline, doktorlarımız gibi hastanelerimizin ve kurumların her kademesinde büyük özveri ile çalışan sağlık çalışanlarını kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.

TEŞEKKÜRLER AFAD KONYA

“Nerede hayat varsa AFAD orada etkin bir şekilde vardır” düsturu ile çalışmalarını sürdüren AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun, AFAD çalışanları ve gönüllüleri ile Koronavirüs ile mücadele de büyük katkı sağlıyor. Konya’ya yurtdışından getirilen vatandaşlarımızın KYK yurtlarında karantina süreçlerini sorunsuz bir şekilde geçirmelerine katkı sağlayan AFAD Konya ekipleri hem Vefa Sosyal Destek Grubu ile vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor hem de mübarek Ramazan ayında evlerde aşın kaynamasına katkı sağlıyor. Bir AFAD gönüllüsü olarak başta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Mehmet Güllüoğlu ve AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun ve AFAD gönüllülerine saygılarla.