Beşinci İslami Dayanışma Oyunları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 2021 yılında Konya’mızda düzenlenecek. Müslüman ülkelerden binlerce sporcu ve izleyici Konya’ya gelecek. Bu etkinlik şehrimizin tanıtımı, turizmi ve spor ekonomisi için büyük önem arz ediyor. 5. İslami Dayanışma Oyunları ev sahibi ülke anlaşması Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ISSF, Millî Olimpiyat Komitesi, federasyon başkanları ve sporcularımızla birlikte geçtiğimiz hafta Konya’da imzalandı. 2021 İslami Dayanışma Oyunları Konya’mıza çok yakışacak. Şehrimizin marka değeri artacak, ekonomisi canlanacak ve turizm gelirlerimiz artacak. Bu önemli ve büyük organizasyona şehrimizin şimdiden sahip çıkması gerekiyor.

Pazartesi günü Konya’mızda oynanan İttifak Holding Konyaspor ve Trabzonspor maçını stadyumda izleme imkânı buldum. Büyükşehir Belediyesi stad içi ve dışarısında oyunların tanıtımını şimdiden yapmaya başlamış. Konyalılar olarak bu oyunların kıymetini bilip, oyunlara gereken desteği vermeliyiz. Özellikle bu etkinlik kapsamında Konya’mızın önemli değeri olan Hz. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin tanıtımı, Ateşbaz-ı Veli gibi Konya’nın manevi mimarları ile Konya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu konuda tüm belediyelerimizin, Konya’da bulunan kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, basın yayın organları gereken tüm desteği vererek, şimdiden bu büyük organizasyonun tanıtımına katkı sağlamalı. Beşinci İslami Dayanışma Oyunlarının şehrimizde düzenlenmesi için tensip buyuran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

KONYA İNSAN MEKTEBİ PROJESİ

İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük hocanın göreve gelmesi ile birlikte Konya’da eğitimde yeni bir vizyon çizildi. Konya’da eğitim kalitesini artırmak adına gece gündüz demeden çalışan Sayın Büyük ve ekibi eğitim adına Konya’ya yakışan işlere imza atıyor. Bu işlerin en güzeli Valiliğimizin himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Konya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği içerisinde yürüteceği "Konya İnsan Mektebi" projesi. Konya İnsan Mektebi projesi kapsamında Konya’da güzel işlere imza atılacak. Konya her alanda olduğu gibi eğitim alanında da öncü bir şehir. Kitaplar solmayan çiçeklerdir. “Konya İnsan Mektebi” projesi kapsamında ilmin, hoşgörünün ve kültürün kadim başşehri Konya’mızda okuma seferberliği başlatıldı. Her akşam 20.23 ile 20.53 saatleri arasında “Ailemizle Birlikte Okuyoruz” etkinliğiyle Konya’da yaşayan insanlarımız teknolojik bağımlılıktan kurtarılmaya çalışılacak. İnşallah bu proje kapsamında Konya genelinde vatandaşların aktif olarak bulunduğu alanlarda kitaba ulaşım daha da kolaylaştırılacak.

Konya’mızda uygulamaya geçirilen güzel çalışmalardan biri de okullarda düzenlenecek olan kan bağışı kampanyası. Konya’da kan bağışı noktasında farkındalık sağlayan projelere imza atan Kızılay, İl Millî Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile okullarda kan bağışı kampanyaları düzenliyor. Konya İnsan Mektebi Kültür Davası kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı Konya Kan Bağışı Merkezi işbirliği ile hazırlanan 'Okulumda Kan"panya Var' işbirliği protokolü geçtiğimiz günlerde Konya Valiliğinde imzalandı. İnşallah bundan sonra Konya’daki öğrenciler bu protokol sayesinde duyarlılık göstererek kan bağışında birbirleriyle yarışırlar. Bu anlamlı projenin Konya’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

AFAD GÖNÜLLÜLERİ

Son olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’ın pazar günü toplumda afet bilincini artırmaya yönelik olarak düzenlediği bir toplantıdan bahsetmek istiyorum. Bu kapsamda “AFAD Gönüllüleri” buluşma programı düzenlendi. Ben de Konya basınında görev yapan bir AFAD gönüllüsü olarak programa katıldım. Bu toplantı vesilesiyle Konya’nın toplumsal olaylara verdiği desteğin büyüklüğünü bir kere daha görme şansım oldu. “AFAD Gönüllüğü Projesi” ile gönüllü vatandaşların afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda; afetin her evresinde etkin bir şekilde resmî görevlilerle birlikte çalışması amaçlanıyor. Gönüllülerin bir eğitimden geçirilerek acil durumlara daha hazırlıklı hale getirilmesi hedefleniyor. Beş dakikanızı ayırarak sizler de e devlet sistemi üzerinden “AFAD Gönüllüsü” olabilirsiniz. Gönüllü Ol, Mutlu Ol…