Cumhur İttifakı’nın Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Uğur İbrahim Altay, yeni dönemde Konya’ya ilişkin projelerini düzenlenen büyük lansman programıyla kamuoyuyla paylaştı. Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtım lansmanına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, AK Parti ve MHP Konya Milletvekilleri, Konya merkez ve taşra belediye başkan adayları, parti teşkilatları, üniversitelerin rektörleri, STK başkanları, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

KONYA’DA YAŞAMAK BAŞKA, KONYA’YI YAŞAMAK BAŞKA!

Başkan Altay, “Şehirdeki her şeyin bir ruh taşıdığına inandıklarını dile getiren Uğur İbrahim Altay, “Bizim belediyecilik anlayışımız şehirler sadece kaldırım ve asfalttan ibaret değildir. Biz biliriz ki bu şehirde yaratılan her canlı ve imar edilen her eser bir ruh taşır. İşte İnce Minare, Karatay Medresesi, Osmanlı’nın bize emaneti olan Sultan Selim ve Aziziye Camiileri birer ruh taşır. Konya’da yaşamak ile Konya’yı yaşamak arasındaki büyük fark ruhtur. Konya bir gönül şehridir, gönüllerin şehridir. Çünkü biz gönlün ne olduğunu geçmişimizden öğrendik. Her ne söylemişsem gönülden söylerim diyen Hz. Mevlana’nın torunlarıyız biz. Derin sırlara gönüllere kul gibi hizmet etmek anlayışıyla hareket etmeliyiz. Biz bu düsturla gönüller alacağız, gönülden hizmet ederek gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini Konya’da sergileyeceğiz. AK Parti’nin gönül belediyeciliği sloganı en çok da bu şehre yakışacak. Yeni dönemde de aynı azim ve heyecanla Konya’yı huzurun ve mutluluğun başşehri yapacağız inşallah. Yapacağımız tüm çalışmalarda Konyamız için benim şehrim dedirtmeyi amaçlıyoruz” dedi. İşte Uğur İbrahim Altay’ın Konya’ya ilişkin projeleri:

ESKİ SANAYİ VE KARATAY SANAYİ TAŞINIYOR

“Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’ni taşıyoruz. TOKİ ile işbirliği içinde yapılacak projede 3 bin metrekare alanda Aslım bölgesinde bir modern sanayi tesisi çalışması olacak. Mal ve hizmet alımlarında ilk önceliğimiz yerli olmasıdır. Belediye olarak yeni kaynaklar üretmek ve geliri artırmak için çaba harcıyoruz. KOBİ’ler ve büyük işletmeler için yeni sanayi alanları oluşturacağız. Şehri ortak akılla yöneteceğiz. Özel Sanayi İhtisas İtfaiyesi’nin de yapacağız. İş arayanlar ile iş gücü arayanlar arasındaki köprü olan Kariyer Merkezi’mizi güçlendireceğiz.

METRO HİZMETE GİRECEK, OTOGAR TAŞINACAK

Metro’nun ilk etabı bu yıl içinde ihaleye çıkmış olacak. Otogar Ankara-Aksaray kavşağına taşınacak. Tramvay hattı Şehir Hastanesi’ne kadar uzanacak. Yeni Otogar Stadyum arası tramvay hattı da yapılmış olacak. Akıllı telefonlardan şehrin trafik yoğunluğu takip edilerek alternatif güzergahlara ulaşılabilecek. Trafik eylem planı yapılıyor. Bisiklet master planı hazırlanıyor. Belh kavşağı, Sedirler, Fırat Caddesi’ne kavşak çalışması yapılacak. Otoparkların kapasitesi artırılacak. Engelsiz durak çalışması hizmete sunulacak.

YENİ GAR 2019’UN İKİNCİ YARISINDA HİZMETTE OLACAK

Yeni trafik arterlerini açarak hizmete sunacağız. Çevre yolu projesinin bir an önce tamamlanması için takipçi olacağız. Toplu ulaşımda hijyenin sağlanacak. Toplu ulaşımdaki dizel araçların hepsini doğalgazlıya çevireceğiz. Yeni tren garı 2019’un ikinci yarısında hizmete başlayacak. Kamyon Garajı taşınacak. Akıllı kavşak sistemini geliştireceğiz. Akıcı şehir içi trafik olacak.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN İMZASI 4 MART’TA ATILACAK

Beyhekim Hastanesi yakınlarında olacak toplu konut projesinin ilk etabında bin daire yapılacak. Bununla ilgili imzayı da 4 Mart’ta atacağız. Kentsel dönüşümün elzem olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm stratejik planını hayata geçireceğiz. Mevlana Müzesi ile Bedesten arasındaki Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’yı kaldırarak yerine daha kullanışlı ve modern bir çarşı yapacağız. Bedesten’i de Mevlana’ya bağlayan alanda yeni bir yürüme alanı kuracağız. Şehrin kuzeyinde 4 bin 789 yeni daire yapılacak. Bu alan yatay mimariyle büyüyecek. Bu proje kendi alanında bir ilk olacak. Cephanelik dönüşüm projemiz Türkiye’de en çok konuşulan projeler arasında yer alacak.

ÇEVRE YATIRIMIYLA İLGİLİ PROJELER

Eski stadyumun yerine millet bahçesi ve millet kıraathanesinin proje çalışmaları devam ediyor. 2019 yılında hizmete açılacak. Ağır Bakım olarak bilinen Meram Yeniyol ile Eski Yol arasındaki alan Millet Bahçesi yapmak üzere belediyemize tahsis edildi. Konya’ya hayırlı, uğurlu olsun. Sıfır atık projesini tüm Konya’da yürüteceğiz. Meram Son Durak projemiz tamamlandığında şehrimiz yeni bir cazibe merkezi daha kazanacak. Çocuk oyun alanlarında plastik kullanımı azalacak. Mezarlık düzenlemelerine önem vereceğiz. Yeşil içinde bir Konya için her hemşerimiz adına bir fidanı toprakla buluşturacağız. Her yaştan hemşerimizin kullanabileceği kamp merkezleri oluşturacağız. Konya Afet Yönetim Sistemi’ni hayata geçireceğiz. Türkiye’nin en modern hayvan barınağının açılışını yaptık, buraya bir de hayvan hastanesi kuracağız.

SPORA İLİŞKİN PROJELER

Spor tesislerinin yapımına öncelik vereceğiz. Yeni stadyum çevresindeki atletizm pisti bu dönemde tamamlanacak. Amatör kulüplere destek vereceğiz. Futbol başta olmak üzere birçok branşta mahalle takımları oluşturacağız. 28 ilçeye spor tesisleri yapılacak. Belli dönemlerde bisiklet festivali yapacağız. Her ilçemizde spor okulu ve spor akademisi kuracağız. Her genç bir spor yapacak. Sporcu yetenek merkezini de kurarak yetenekli sporcuları gün yüzüne çıkaracağız.

KONYA’YA SİYER MERKEZİ KURULACAK

Siyer Merkezi kuracağız. Peygamberler ve evliyalar diyarı Konya’ya bu eser çok yakışacak. Askeri Hastane alanına büyük bir merkez kütüphanesi yapacağız. Konevi Kütüphanesi olacak. Ecdadın emanetlerini onarıp koruyarak geleceğe taşıyacağız ve vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız. Şeb-i Arus’a ilave olarak Hz. Mevlana’nın Konya’ya gelişi de aynı ölçüde büyük organizasyonlarla yapılacak. İlk etapta rumi treniyle farkındalık oluşturulacak. Kültür kart uygulamasıyla çocuklar ve gençler kartlarla istedikleri etkinlikleri takip edebilecek. Eski tramvaylar kültürel açıdan değerlendirilecek. Sosyal amaçlı olarak kullanılacak.

AKILLI ŞEHİRLER İÇİNDE KONYA YERİNİ ALACAK

Konya Teknoloji Vadisi adı altındaki yeni merkezde çocuklar bilgi ve teknoloji kullanabilecek, geliştirebilecek. Kurcalama, kuluçka ve dene yap atölyeleri yer alacak. Oyun geliştirme teknolojileri uygulanacak. Hemşerilerimizin bilgiye ulaşmasını hızlandırmak için fiber altyapı 31 ilçede yaygın hale gelecek. Verilerin toplanıp sınıflandırılması için veri merkezi kuracağız. Açık internet uygulaması ile ücretsiz bilgiye ulaşılmasını sağlayacağız. Belediyemizin tüm birimlerinde milli ve yerli yazılım kullanacağız.

KONYA’NIN TURİZM MASTER PLANI HAZIRLANACAK

Konya’nın turizm pastasından payını artırmak için turizm master planını hazırlayacağız. Turistler merkezde kalmayacak, ilçelerimizin tamamını gezecek ve daha fazla yer görecek. Konaklama ve alışverişi sağlanacak. Esnafa da turizmle ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Kriterlere uygun olan işletmelere turizm dostu işletme unvanı vereceğiz. Şehir merkezinden ilçelere turlar düzenlenecek. Belli dönemlerde yaşanan yoğunluk yıl boyuna yayılacak. Konya’nın kardeş şehirlerle olan ikili ilişkilerini geliştireceğiz. Tanıtım ve marka değerine destek için Çatalhöyük merkez alınarak 10 bin yıllık şehir Konya başlığıyla etkinlikler düzenleyeceğiz. Nasreddin Hoca’nın söylemleri daha büyük kitlelere ulaştırılacak. Konya mutfak kültürünün daha geniş kitlelere ulaştırılması sağlanacak. Gastronomi turizminden pay alınacak. Konyapedia bilgi paylaşım formuyla Konya ansiklopedisi dijital ortama aktarılacak.

ATABEYİ GENÇLİK EĞİTİM MERKEZLERİ GELİYOR

Selçuklu’daki şehzadelerin eğitmenlerine Atabey denirdi. Buradan hareketle atabey gençlik eğitim merkezlerimizi hayata geçireceğiz. KOMEK kursları engelsiz hale gelecek. Aile sağlığı ve eğitim merkezi tüm ilçelere yaygınlaştırılacak. KOMEK akademi haline gelecek. Sanayilerde zanaat öğrenen gençlerimize yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Çocuklarımız için eğlenme ve bilgi edinme merkezi haline gelen Bilgehanelerimizi artıracağız. Medeniyet okulu tüm ilçelerde yaygınlaştırılacak. Lise öğrencilerimizi uçakla günü birlik Çanakkale’ye götürmeye devam edeceğiz. Halk oyunları ilgi kuracağız. Halk oyunlarımız yaşatılacak.

KADIN AİLE VE ÇOCUK PROJESİ

Kapalı çocuk oyun alanı yapılacak. Çocuk filmleri festivali düzenlenecek. Çocuk Meclisi kurulacak. Kadın Meclisi kurulacak. Ekranla Oynama Akranla Oyna projesi hayata geçirilecek. Şehir genelinde ilk, orta ve lise öğrencilerine dönük deneme sınavları yapılacak. Çocuk şarkıları albümü çıkarılacak. Çocuk şenlikleri düzenleyeceğiz.

TARIMSAL PROJELER

Kırsal kalkınmaya dönük farklı çalışmalar yapacağız. Göletler oluşturacağız ve tarımsal sulamada kullanacağız. Damlama su sistemlerini geliştirmek için çalışacağız. Lavanta ve kültür mantarı üretimini teşvik edeceğiz. Modern süt toplama ünitelerini kuracağız Cihanbeyli ve Emirgazi’de. Arıcılık için bilimsel ve teknik destek sunacağız. Kaşınhanı mahallemizde süt analiz laboratuvarı kuracağız. Hayvan yıkama üniteleri kuracağız. Gezici hayvan sağlığı tarama araçları ile hayvancılığa destek sağlayacağız, veteriner hekim bulunduracağız. Çiftçi eğitim programları yapacağız. Bahçede üretilen sebze ve meyveler ile el emeği ürünlerin satışı için yerlici hemşerimiz için satış merkezleri kuracağız.

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET PROJELERİ

Şehrin sosyal doku haritası çıkarılacak ve sosyal çalışmalara altyapı oluşturulacak. Tüm fiziksel yapı alanları engellilerin kullanabileceği hale getirilecek. Yaşlı yaşam destek merkezi hizmete sunulacak. Sosyal kart uygulaması 31 ilçede yaygınlaştırılacak. Toplu ulaşım ve duraklar engellilerin kullanabileceği hale gelecek. Çölyak hastaları için glütensiz ürünlere ulaşım kolaylaşacak. KOMEK bünyesinde engelli meslek edindirme merkezleri oluşturulacak. Şehir Hastanesi’nin hızla tamamlanarak hizmete açılması için gayret göstereceğiz.

ALTYAPI VE KOSKİ YATIRIM HEDEFLERİ

31 ilçenin altyapı haritası çıkarılacak. Grup yollarını plan dahilinde geliştireceğiz. Yol bakım onarı hizmetlerinin daha hızlı olmasını sağlayacağız. Kanalizasyon ihtiyacını tamamen bitireceğiz. Yeraltı su kaçaklarını önleyeceğiz, su dağıtım şebekelerimizde ekonomik ömrünü tamamlayanları yenileyeceğiz. 2023’e kadar su depolama tesisleri yapacağız. Sondaj su kuyuları ile uzun vadeli su ihtiyacını gidereceğiz, su seviyesine dikkat edeceğiz. İleri arıtılmış suyun tarımda kullanılmasını sağlayacağız. Kapalı sistemle tarım alanlarına aktaracağız. Yağmur suyu drenajı ile taşkın sorununu çözeceğiz. Mavi Tünel çıkışına hidro elektrik santrali kuracağız.

KALAYCI: KONYA EHLİNE EMANET EDİLDİ

Uğur İbrahim Altay’ın sunumunun ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Hamd olsun Konya yeni bir zafer için hazırdır. Yeni bir diriliş için heyecanlıdır. Konya yeni bir bbaşarı için kararını vermiştir. Beka için milli karar cumhur için istikrar diyor, sağ duyunun birlikteliği cumhur ittifakı diyoruz. 31 ilçemizde AK Parti’den olsun, MHP’den olsun tüm belediye başkan adaylarımız hepsi Cumhur İttifakı’nın adaylarıdır. Ayrımız, gayrımız yoktur. Elbette ki Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız da Uğur İbrahim Altay’dır. Hepsi birbirinden kıymetli projelerin hep birlikte dinledik. Konya ehline emanet edildi. Allah muvaffak etsin” dedi

USTA: HİZMET İÇİN SANDIKLARA GİDİNİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, “Büyükşehir belediye başkanımıza başarılar diliyoruz. Konya’yı Konya yapan yerel hizmetlerdir, belediye hizmetleridir. Şehirlerimizin hizmet alabilmesi için öncelikle vatanımızın dimdik ayakta olması gerekmektedir. Bunun için 31 Mart seçimlerini bir beka seçimi olarak görüyoruz. Bunun için Cumhur ittifakını önemsiyoruz. Bunun için el ele, gönül gönüleyiz. Vatan olmazsa hiçbir şeyin anlamı kalmayacaktır. Bu manada seçim günü sandıklara gitmeli ve sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Benim şehrim diyen başkanımıza bizim de diyecek tek sözümüz var: İnşallah bizim başkanımız. Kendisine oy versin ya da vermesin, bu şehirde yaşayan herkese hizmet eden başkan, bizim başkanımız olacak” ifadelerini kullandı

BAKAN KOCA: SAFLARI SIK TUTACAĞIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Cumhur ittifakının adayı Uğur İbrahim Altay’dan Konya’ya yapılacak olan projeliri tanıma fırsatı bulduk. Sağlık alanında Konya’ya son dönemde 2 milyar liralık yatırım yapıldı. Yeni dönemde Sağlık Bakanlığı olarak, sağlık hakkının korunduğu, herkesin ihtiyaç halinde vaktinde sağlık hizmetine erişimini bir hedef olarak koyduk. Bu süreçte 1,5 milyar artı Şehir Hastanesi olacak şekilde projelendirme yaptık ilimize. Sağlık insan gücüne önemli bir destek sağladık. Mahallelerde evinize komşu olarak hizmet veren pratisyen hekimlerimizin sayısı artırıldı. Şehir Hastanesi 1250 yatağıyla Konyamızın sağlık hizmetine hem sayısal hem de kalite anlamında önemli katkı sağlayacak. Şehir hastaneleri sağlık hizmetlerinin zirvesidir. Gelecek yıl Konya Şehir Hastanemiz de hizmete açılmış olacak. Birlik olduğumuz, safları sıklaştırdığımız, milletçe aynı hedefe yöneldiğimiz sürece her geçen gün daha güçlü olacağız. Milletçe bu duruşumuza halel getirmeyeceğiz. 31 Mart bu duruşu bir kez daha yüksek sesle haykıracağı tarih olacaktır” dedi.

KURUM: KONYA’NIN GÜCÜNÜ TÜRKİYE GÖRECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da “Konya bizim gönlümüzde, Konya her daim kalbimizdedir. Biz Konya’nın bir evladıyız, Konya ise bizim davamızın öncüsüdür. Geçmişten bugüne Konya’ya hizmet etmiş, emek vermiş, herkese teşekkürlerimi ve takdirlerimi minnetle sunuyorum. Cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesinde bu devletin bütünlüğü için kuruldu. Cumhur ittifakı kapalı kapılar ardında değil 15 Temmuz gecesinde sokakta, meydanda, devletin ve milletin bütünlüğü içi mücadele eden insanlarla kuruldu. İnşallah bu ittifak şehirlerimizin gelişmesi için de birlikteliğini sürdürecektir. Uğur İbrahim Altay’ı Konya için dertlenen ve bu derdini gidermek için gece gündüz çaba harcayan, destek bekleyen biri olarak gördük. İnşallah 31 Mart’tan sonra açıkladığı projelere destekler de bularak Konya’daki şehircilik anlayışını yukarıya çıkaracak projelere imza atacaktır. Bizler de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu projelerin hayata geçirilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Rekor bir oyla Konya’dan tüm Türkiye’ye önemli bir mesaj vereceğimize inanıyorum. Oy oranı bile vermeye gerek yok, tüm Türkiye görsün Konya’nın gücünü” dedi.

ABDULLAH AKİF SOLAK- RASİM ATALAY – MUHAMMED ESAD ÇAĞLA