Selçuklu’nun başkenti, Hz. Mevlana’nın diyarı, hoşgörünün şehri Konya, son yıllarda yakaladığı ivmenin meyvelerini her alanda alıyor. 

Sanayiden turizme, sosyal hayattan kültürel hayata, spordan sanata birçok alanda yatırım alan ve büyük gelişim gösteren Konya, bu gelişmeler sayesinde çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Bunlardan birini geçtiğimiz günlerde yaşadık.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 Elemeleri H Grubu 3. maçında dünya şampiyonu Fransa Konya’da karşılaştı.

Tarihi bir müsabakaya ev sahipliği yapan Konya, bu tarihi müsabakanın lehimize gelişen bir zaferle taçlanmasına büyük katkı sunmayı başardı. 

Özellikle Milli maçlara yaptığı ev sahipliğiyle dikkat çeken Konya, daha önce de aynı ruh ve heyecanla milli takımı destekleyerek, A millilerin başarısına ortak olmuştu. 

Fransa maçında da bu katkıyı çok güzel bir şekilde gördük. 

Anadolu’nun orta direği Konya, milli ve manevi şuurla ortaya koyduğu anlayışını, Fransa maçında da sergiledi. Hem de öyle bir sergiledi ki; ses İzlanda’dan, hatta tüm dünyadan duyuldu. 

Konya’nın ev sahipliği ve milli takımımıza olan sonsuz desteği, dünya basınında büyük tankı buldu.

Dolayısı ile, Milli Takıma çok güzel bir ev sahipliği yapan Konya, bunu bir kez daha göstererek, şu mesajı yineledi: Bir başkent daima başkenttir! 

Bu durum; Konya A Milli Futbol Takımımızın içeride oynadığı maçlarda en önemli sahasının Konya olması geçeğini gösterdi. Bu durumu yetkililerin göz ardı etmeyeceğini düşünüyor, A Millilerimizin önümüzdeki maçları için en doğru tercih olarak yine Konya’yı düşüneceklerine inanıyorum. 

Konya her defasında kendine yakışanı yapmıştır.

Konya’ya verilecek bu sorumluluk ve görev karşısında daima aynı hassasiyetle gereğini yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın.