Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve  Seyahat( EMİTT ) fuarının 19'ncusu 22-25 Ocak  2015 tarihinde, İstanbul Tuayap Fuar merkezinde düzenleniyor.Bugün son gün.

71 yabancı ülke 81 il ve belde toplam 4500 katılımcı ile her yıl gelişiyor. Dünyanın Üçüncü büyük turizm fuarı.

Ülkemizin turizm sektörü ile ilgili yıl boyu gerçekleşecek planlar burada hazırlanıyor. Burada Kontratlar yapılıyor. Oteller burada yurt içi ve yurt dışı acentalarla buluşuyor. Bütçeler buradaki verilere göre hazırlanıyor. Turizm öngörüleri burada şekilleniyor.
Tahminler gerçeklerle burada buluşuyor.

Bunun için otelciler, tur operatörleri, seyahat acentaları , turizm açısından iddiası olan iller ve ilçeler, belediyeler burada adeta en güzel imajları ile buluşuyor.Sahip oldukları ürünlerinin, bölgelerinin en güzel yanlarını, bölgelerin  tarihi ve kültürel değerlerini, hikayelerini tanıtmak için buradalar.

Bu yıl bazı iller kalkınma ajanslarının imkanları ile organize olmuşlar.Bu  yeni bir gelişme. Alt yapı hizmet birlikleri ya da belediyelerin organizasyonu ile gelenler de var.Kaymakamlıklar, dernekler var.

Adana İl turizm ve Kültür müdürlüğü,

Ahiler kalkınma ajansı,

Mersin Büyük Şehir Belediyesi,

 Kozaklı Termal Birliği,

Çeşme Otelciler Birliği,

Burhaniye Kaymakamlığı,

Dünya insanları bu fuarlarla daha çok yakınlaşıyor.Dünya kültürü bu fuarların katkıları ile sinerji meydana getiriyor.

Bu fuarda gözüm Konya'yı aradı.

Holleri gezdim bulamadım,Katalogları karıştırdım , yetkililere sordum yok .Emin olmak için Pazarlama departmanından Ezgi Yalçın hanıma sordum  ama yoktu. Şaşırdım Kaldım.

Gez dünyayı gör Konya'yı diyecek hiçbir belirti yoktu.

Dünyayı sevgiye davet eden, Kim olursa olsun  insanları sevgide buluşturan mesajın sahibi Hazreti Mevla'nın Kenti yoktu.

1000 yılı aynı anda yaşayabileceğimiz, kültür, tarih ve modern yaşamın aynı anda yaşandığı Konya'mız yoktu.

Çatal Höyük Çumra yoktu.. Beyşehir yoktu..Nasreddin Hoca yoktu!Meram Bağları yoktu..Alış veriş merkezi,ülkemizin en eski otantik esnafları, son yılların gelişen sanayisi yoktu.. Dünya'nın ayağını giydiren ayakkabıcı kenti Konya yoktu..

Modern Konya'nın Otelleri yoktu! Tramvaylar yoktu!

Dört bir tarafı turizm şehri kuşatılmış, kendisi turizm Merkezi Konya yoktu.. Aksaray, Nevşehir, Mersin, Silifke, Afyon, Adana, Niğde , Ankara, Antalya vardı Konya yoktu..

Oysa Konya Anadolu'nun kara yolu ile kesiştiği yer, Hava  yolu ile dünyaya, ve özellikle ülkemizi dünya standartlarında bir ülke yapan Yüksek Hızlı Tren yoktu..

Neden..

Bölgenin potansiyeli yoktu?

Önümüzdeki beş yıl içerisinde Konya Mersin, Silifke, Antalya, Kayseri, İzmir Kapadokya turizm merkezlerine YHT ile bir saatlik mesafede olacak

 Bu kadar büyük avantajları olan Bir kent içine kapalı olacak..Bu gelişmelerin lokomotifi olmak varken, vagon olmak büyük bir talihsizlik değil mi?

Geleceğin Fuar merkezi olmaya aday bir Konya bu alandaki iddiasını ortaya koymalı değil mi?

Üstelik stratejik derinlik kavramı ile Başbakanımız sayın Davutoğlu , jeo stratejik, jeoekonomik, jeo politik olarak ülkemizi küresel dünyamızda konumlandırırken,  bütün bu yapıların kesişme noktasındaki, ortak paydası olabilecek bir kent, stratejik yapılanmanın neresinde?
İçine Kapanık bir Konya Stratejik derinliği algılayamadı mı?

Sayın Davutoğlu'nun iddiasını önce anlaması gerekirken, Hala içe kapalı taktiksel bir bakış açısı ile başbakanımızı yalnız bırakmıyor mu ?