Acılarımızı dindirmeyeceğinin idrakindeyiz. Ancak acılarını bir nebze de olsun hafifletebiliriz. Evet, bu hafta yine önemli bir konu ile karşınızdayım.  Konya Platformu tarafından Konya’da çok güzel bir proje hayata geçiriliyor. Konya Platformu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Çevre Derneği’nin önderliğinde “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” sloganı ile önemli bir proje başlatıldı. “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” projesi kapsamında, 2017 yılında temeli atılan 38 konutun inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Konya Platformu’nun sosyal medya adreslerinde konutların inşaatıyla ilgili bir haber gördüm. Son durumu hakkında bilgi almak için Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik'e telefon ile ulaştım ve kendisi ile bu projeyi konuşmak istediğimi söyledim. Türkiye'ye örnek olan bu projeye bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla haber yapmak istediğimi ilettim. Sağolsun bizleri kırmadı ve inşaat alanında haberimizi yaptık.

Konuyla ilgili kapsamlı haberi geçtiğimiz günlerde gazetemizde siz kıymetli okuyucularımıza sunduk. Başta bu anlamlı projenin hayata geçmesinde katkıları bulunan dönemin Selçuklu Belediye Başkanı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a, şimdi Yalova Valiliği görevini yürüten Konya Eski Valisi Muammer Erol'a ve Konya’ya geldiği günden bu yana hep şehit ve gazi ailelerinin yanında olan Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’a ve projenin gerçekleştirilmesinde maddi ve manevi olarak katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

İnşallah Konya Platformu önderliğinde yapılan bu evler 2020 yılı içerisinde şehit yakınlarına teslim edilecek. Konya Platformu ve hayırseverler inşaatın tamamlanması amacı ile yoğun bir gayret sarf ediyorlar. Konya’daki yöneticilere ve halkımıza bundan sonra büyük görevler düşüyor. Bu evlerin daha kısa sürede tamamlanması için Konya’da yaşayan herkes fedakârlıkta bulunmalı. Konya böylesine hayırlı bir işte sadece birinci etapla kalamamalı, bu proje tamamlandıktan sonra da yeni etaplara başlanmalı. Bir sanayi, tarım ve turizm şehri olan Konya bu projeyi devam ettirebilecek güçtedir. Özellikle projeye katkı veren işadamlarımızı ve hayırsever halkımızı tebrik ediyoruz. Şahsen biz bu anlamlı projenin bundan sonra da devam edeceğine gönülden inanıyoruz. Bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ailelerine elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerektiğine inanıyorum.

Konya yine kendine yakışanı yaptı ve tüm Türkiye’ye örnek oldu. Vatan ve Konya sevdalısı STK'lar bir kez daha farklarını ortaya koydular. Konya'dan başlayan bu güzel faaliyet bütün Türkiye'ye yayılmalı ve her şehirde bu tür projeler yapılmalı. Küçük büyük demeden bu projelere bütün vatandaşlarımız katkıda bulunmalı. Haydi, kıymetli okuyucularım bu güzel projeye hep birlikte gereken desteği verelim. Az da olsa bizlerin de katkısı olsun inşallah.

Selametle kalın.