Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 73 gün tatilin ardından yeni döneme hızlı başladı. 1 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan TBMM yoğun mesaisi ile çalışmalara başladı. Konya tarım, hayvancılık, sanayi ve eğitim şehri olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Konyalıların oyları ile seçilerek TBMM gönderdiğimiz Ak Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Abdullah Ağralı, Selman Özboyacı, Halil Etyemez, CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener, Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, MHP Konya Milletvekilleri Mustafa Kalaycı,  Esin Kara ile İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’u Konyalılar olarak ne yazık ki meclis tatilinde Konya’da göremedik. 

Kıymetli milletvekillerimiz içerisinde Konya’da sahada çalışan ve vatandaşlarla buluşan milletvekillerimiz de olmuştur. Onların hakkını yemek istemiyorum ama hem Konyalı bir vatandaş, hem de Konyalı bir gazeteci olarak yeni yasama döneminde Konya’nın sorunlarını, taleplerini genel kurulda sık sık dile getirmelerini ve Konya meselelerinin takipçisi olmalarını istiyorum. Özellikle ekonomik meseleler kadar Konya için önemli olan eğitim, kültür ve sanat konularını da meclis kürsüsünden duyurarak çözüme yönelik adım atmalılar. 

Yine Konya’mızın gururu olan İttifak Holding Konyaspor’a daha fazla önem vererek şehrimizin takımının yanında güçlü bir mesaj vermeleri gerektiğine inanıyorum. Özellikle meclis çalışmalarından fırsat buldukça Konya’nın caddelerinde, sokaklarında vb. alanlarında Konyalılarla bir araya gelerek Konya’nın sorunlarını ve dertlerini dinleyerek çözüm geliştirmelerinin milletvekili-vatandaş ilişkileri açısından olumlu olacağını düşünüyorum. Tüm milletvekillerimize yeni yasama döneminde başarılar diliyorum.

BAKAN KURUM’DAN KONUT İSTEĞİ 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Konyalı iki bakanımız çalışmaları ve başarıları ile biz Konyalıların gururu oluyor. Konya’da yerel medyada gazetecilik yapmakta olan bir genç olarak Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan bir isteğim olacak. Bu talebimle ilgili olarak Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Konyalı gazetecilerin ev sahibi olması amacıyla birtakım girişimlerde bulunmuştu. Bu girişimin Konya basınında duyulmasının ardından Konya’da görev yapan gazeteciler olarak çok heyecanlandık. Sayın Bakanımız Murat Kurum’dan Konya’da çalışan yerel basın mensupları için TOKİ aracılığıyla özel bir konut projesiyle ilgili bir çalışma yapılmasını bekliyoruz. Sayın bakanımızın bu talebimize kayıtsız kalmayacağı ve girişimde bulunacağına yürekten inanıyorum.