Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında kapatılan eski Mevlana Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi'ne geçti. Eski Mevlana Üniversitesi'nin mevcut yeri, zaten Selçuk Üniversitesi'ne ait olup, usulsüz yolla alındığı söylendi hep. Bu nedenle üniversitenin kapatılarak, Selçuk Üniversitesi'ne devredilmesi,olması gereken ilk seçenek olarak düşünülebilir. 

Ancak; geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretinde, kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin yeriyle ilgili, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın bir teklifinin olduğunu öğrendik. Konuyu gazetemizde haber olarak da verdik. Neydi peki teklif? Konuyu özetlemek gerekirse; İzmir'de yine FETÖ kapsamında kapatılan iki üniversitenin yerine yeni iki üniversite açılması kapsamında Meclis'ten geçen torba yasaya bir madde eklendi. Bunu gören Kalaycı, aynı durumun Mevlana Üniversitesi'ne uygulanarak Konya'ya “Teknik Üniversite kazandırılabilir” düşüncesiyle konuyu AK Parti Konya Milletvekilleri ile paylaştı.

Konya'ya teknik üniversite kazandırılması konusu uzun süredir gündemdeydi. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü gerçekleşemedi. Kalaycı'nın önerisi, AK Partili milletvekillerinde de heyecan uyandırdı. AK Partili Milletvekilleri konuda girişimlerde bulundu ancak gecikildiği için torba yasaya eklenemedi. 

Ancak teknik üniversite konusu yeniden gündeme gelerek, projenin hızlandırılması söz konusu oldu. Konuyla ilgili yaşanan ikinci gelişmeyi de yine gazetemizde manşete taşıdık. Üniversiteyle ilgili olarak AK Partili milletvekillerinin detaylı bir çalışma içerisinde olduğunu öğrendik.AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Teknik Üniversite konusunda bir rapor hazırlamış bile. Rapor tüm AK Partili Milletvekillerine sunulmuş ve konu AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun öncülüğünde takip ediliyor. Konuyu AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu ve Hacı Ahmet Özdemir ile görüşerek detaylı bilgi aldık. Haberimizde bu detayları paylaştık. Burada asıl değinilmesi gereken konuya gelecek olursak; 

Bizler Konya için çalışan, Konya'nın yükselmesine katkı sunan bir anlayışla gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Teknik Üniversite konusunda da, Konya'ya sağlayacağı katkıyı düşünerek gazete olarak gerekli desteği yapmaya hazırız ki bunu göstermiş olduk. Bununla birlikte, bizleri sevindiren durum şu oldu; İktidarıyla, muhalefetiyle Konya milletvekilleri söz konusu Konya olunca, birleştirici bir çalışma yürüttüklerine şahit olduk Teknik Üniversite konusu ile. 

MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı'nın Konya için fırsat olabilecek bir konuyu AK Partili Milletvekilleri ile paylaşarak, Konya için oluşturulan fikir alışverişi, etkisini göstermiş olacak ki, konuyla ilgili çalışmalar da hızlı bir şekilde yürütülmeye başlanmış. AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir'le konuyu görüştüğümüzde söylediği cümleler aslında durumu özetliyordu;

“Konya söz konusu olduğunda, ayrı siyasi kurumlara mensup olsak da, Konya için el birliğiyle çalışıyoruz. Gerek Mustafa Kalaycı Bey gerek Hüsnü Bozkurt bey ile Teknik Üniversite konusunda da el birliğiyle çalışıyoruz. Söz konusu Konya ise gerisi teferruat.”

Bizlerin de bu anlayışın özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra artarak devam etmesi en büyük temennimiz. Bu nedenle parti ayrımı gözetmeksizin, Konya milletvekillerine teşekkür ediyor, Konya için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. İnşallah Konya'ya güzel ve amacına uygun bir Teknik Üniversite el birliği ile kazandırılır. Sevgi, saygı ve dua ile!