Konya son zamanlarda sanayide, tarımda, eğitimde sporda her alanda başarısı ile tüm Türkiye’de adından söz ettiriyor.

Malum, Konyalı çok vefalıdır ve görevde olmasa dahi kendisine hizmet edeni asla unutmaz.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan belediye seçiminin ardından Konya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın merkez dahil tüm ilçe belediye başkanları bir uyum içerisinde çalışmalarını yürütmesi de Konya’ya yatırım olarak dönüyor.

Konyalı da bunun farkında…

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibi Konya’ya daha iyi hizmet etmek için mücadele ediyor. Hem de tasarrufa gidilmeli denilen bir dönemde….

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  geçtiğimiz hafta tüm ilçelerin belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantılarında 2020 yılında ilçelere yapılacak yatırım planlamalarını görüştü. Bu görüşme oldukça güzel. Konya’da  ağırlıklı AK Partili belediye başkanlarının yanında bağımsız ve CHP’li belediye başkanı var. Konya her zaman birlikteliğin şehri olmuştur. İnşallah Uğur Başkan’ın bu toplantılarından hayırlı sonuçlar çıkar ve ilçelerde yapılması gereken projeler yapılır. Yine Uğur İbrahim Altay 2020 ilk gününde  vatandaşları Konya Büyükşehir Belediyesi’ne çay içmeyi davet ederek, vatandaşların sorunlarını sıkıntılarını dinledi ve kendisine iletilen sorunların çözümü için daire başkanlarına ve müdürlerine talimat verdi. Uğur Başkan’ın halk ile sık sık bir araya gelmesi ve onların sorunun çözümü için gayret göstermesi Konyalılar tarafından büyük takdir alıyor.  

Dün Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Arslan Bey ve haber dairesindeki ekip arkadaşlarımız ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın daveti üzerine bir araya geldik. Uğur Başkan ile samimi bir sohbet gerçekleştirdik.  Konya projelerini detaylı bir şekilde konuştuk.  Uğur Başkan Konya için dertlendiğine bir kez daha şahit olduk.

Uğur Başkan özellikle Konya turizmin daha iyi olması için uğraştıklarına dikkat çekti. Özellikle Uğur Başkan’ın Mevlana Caddesi’ni yürüyüş yolu yapma projesini de anlattı. Bu proje bölgenin cazibesini artırır. Nasıl ki yurtdışından Türkiye’ye gelen tursitler İstanbul’da Taksim Meydanı ve  Bağdat Caddesi’nde  gezerek Türkiye’ye ekonomisi katkı sağlıyorlarsa  bu cadde ile Konya ekonomisine büyük katkı sağlar. Yine Uğur Başkan Alaaddin Caddesi üzerinde bulunan işyerleri, binalara dış cephe yenileme çalışması yapacaklarını belitti. İnşallah bu projeler tamamlandığında Konya’ ya yakışan projeler çıkacak.  İnşallah Uğur Başkan ve ekibi Zafer’in kalbinde bulunan ve Konya’ya yakışmayan Türkü kafeler ile ilgili de bir çalışma yapar.  Yine Uğur İbrahim Altay eski tramvayların KAFEM markası ile Kültür Park’ta kafe olarak hizmet verebileceklerini ifade etti.  Allah bu ülkeye ve Konya’ya hizmet edenlerin yar ve yardımcısı olsun.

***

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un daveti üzerine Konya’da basınında görev yapan basın mensupları olarak ile bir araya geldik. Konya Milletvekili Yokuş ile samimi ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Yine geçtiğimiz aylarda Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman da Saadet Partisi Kongresi öncesinde Ankara’da Basın mensupları ile bir araya gelerek bir program düzenlemişti. Her iki vekile de Konyalı basın mensuplarına verdiği değerler için teşekkür eder, bu tarz programları diğer vekillerden de beklediğimi belirtirim

SELAMETLE BAKİ SELAMLAR