Süper Ligin bitimine bir hafta kala Konyaspor evinde ağırladığı maçtan önce bir alt lige düşmesi kesinleşen Kayserispor'u üç golle mağlup ederek ligde kalmayı garantiledi.
Seneye yaşadığımız şehrin takımının Süper Lig'de mücadele edecek olması sevindirici bir durum. Ancak geride bıraktığımız bir sezonluk Süper Lig maceramızda sürekli düşme korkusu yaşamak ve düşme hattından çıkmak adına mücadele etmek Konyaspor'a yakışmadı.
Son yıllarda sürekli aynı kaderi yaşamak zorundaymışız gibi ya düşmemeye oynuyoruz veya PTT 1. Ligden Süper lige çıkma mücadelesi veriyoruz.
Son hafta karşılaşacağımız Eskişehir maçını kazanırsak ligi ilk on içinde bitirme ihtimalimiz varmış. Gerçekten de Eskişehir maçını alır ve ligi ilk on içinde bitirirsek başarılı olmuş olacak mıyız? Takımın lig boyunca hiçbir zaman ligi ilk on içinde bitirmek gibi bir hedefi olmadı. Ligin başından beri hedef ligden düşmeden sezonu tamamlayabilmekti. Takım sürekli bunun için motive oldu ve bu hedefine net olarak Kayseri galibiyeti ile ulaşabildi.
Düşmemeye oynayan bir takımın ligi onuncu sırada bitirmiş olması bir başarı mıdır yoksa kaderin bir cilvesi midir? Kayseri maçını kaybetmiş olsa idik, Elazığspor da galip gelse veya berabere kalsa idi bu gün ilk onda olmayı değil kümede nasıl kalırız? hesabını yapıyor olacaktık.
Demek ki bütün bir sezonu düşmemek ve ligde kalıcı olmak için mücadele eden bir takımın başarılı oldum demesi sadece bir teselli ikramiyesi olur. Sezon başında ligi ilk on içinde tamamlama hedefi konulsa ve bunda başarılı olunsa idi Konyaspor yönetimini başarılı görebilirdik.
***
Konya'yı ikinci ligde temsil eden Selçuklu Anadolu ve Basketbol ligindeki temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı da düşmekten son haftadan bir hafta önceki maçta kurtulabildiler. Yani şehrimizi profesyonel anlamda temsil eden üç takımımız da sezon boyunca bulundukları ligden düşmemek için mücadele ettiler.
Bir şehrin üç takımı da bulundukları liglerde düşmemek için mücadele ediyor olunca taraftarın ve biz spor yazarlarının da dengesi ve psikolojisi bozuldu doğal olarak.
Liglerin son haftasından bir hafta önceki maçlarda kümede kalmayı garantileyen takımlarımız HETRİK yaparak bu sezonu düşmeden tamamladılar.
***
Önümüzdeki sezonda hiçbir takımın bu sezon arkasına sığındığı haklı(!) gerekçeleri olamayacak. Ne Süper Lig'e çıkacağımız kesin olmadığı için transferde geç kaldık bahanesi ne de elimizdeki kadroyu bir alt lig için kurmuştuk bahanesi geçerli olacak.
Yapılacak iş hemen transfer harekâtını başlatıp, özellikle sözleşmesi bitmiş ve bonservisi elinde bulunan futbolcularla görüşmeye başlamak olmalıdır. Mesela ligden düşen Kayseri, Antalya ve Elazığspor oyuncuları ile görüşülüp ihtiyacımız olan mevki oyuncuları alınabilir. Elde bulunan mevcut futbolcular mümkün olduğu kadar elde tutulmaya çalışılmalı, takımda kalmak istemeyenler veya sözleşmesi bitip de fazla bedel isteyenlerin yerine onların ayarında futbolcu bulunmalıdır.
Yapılacak en iyi ve masrafsız iş eldeki kadroyu koruyup, iki veya üç transferle yeni sezona başlamak olacaktır.

Milletimizin başı sağ olsun.
Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ocağının çökmesi sonucu iki yüzden fazla can hayata veda etti, göçük altında halen yüzlerce can hayat mücadelesi veriyor. Bu konuda kimseyi suçlayacak halimiz yok. Bütün millet suç ortağı! Utancımızdan başımızı önümüze eğiyor ve sadece KADER(!) diyoruz.
 `inna lillahi ve inna ileyhi raciun`