Konyaspor son haftalarda sürekli hakemlerden yakındı. Özellikle ikinci yarıda verilen penaltılar, verilmeyen penaltılar, Konya'nın hakkı yeniyor mu tartışmalarını başlatmıştı. Geçen hafta deplasmanda oynanan ve kaybedilen Erciyes maçı sonrası yönetim hep bir ağızdan federasyona yüklenmiş, hakem atamalarında daha dikkatli olunmasını istemişti.
Bütün bu gelişmelerden sonra Konya şehri ve Konyaspor taraftarı bu hafta oynanacak olan Gaziantep maçına atanacak hakemi sabırsızlıkla beklemeye başladı. Tepkilerin ne kadar karşılık bulacağı merak ediliyordu. Sonunda maçın hakemi açıklandı. Şapkadan tavşan çıktı dersek yanılmış olmayız.
Geçen sezon 1. Ligde Buca ilr Play-Off maçı oynayan Konyaspor'a karşı bir cinayet girişiminde bulunulmuştu. Ancak İlahi Adalet tecelli etmiş, Konyaspor ilk maçın rövanşını deplasmanda almıştı.
Konyaspor yönetimi ve taraftarının beynine unutulmaz bir utanç tablosu olarak geçen bu maçın hakemi Serkan Çınar idi. Serkan Çınar Konyaspor'un nizami bir golünü saymamış, Buca'nın attığı faul kokan golü geçerli sayarak Konya'nın ipini çekmeye çalışmıştı. O zaman aklı selim bütün spor kamuoyunun tepkisini çeken kararların sahibi Serkan Çınar, Konyaspor'un yine bir kader maçında düdük çalmak için görevlendirildi.
Daha önceki maçlarda verilen kararlar hakkında federasyonun Konyaspor'u katletmeye niyeti mi var? Sorusunu soruyor ve cevabını bulmaya çalışıyorduk. Düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Konyaspor'un maçına geçmişte bizce art niyetli olduğu tescillenmiş olan Serkan Çınar'ın görevlendirilmiş olması hayrete şayan bir durum.
Konyaspor Yönetimi bu karardan sonra federasyon hakkındaki düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmeli ve bu kararın arkasında yatan bilinçaltı faktörü ortaya çıkarmalıdır. Konyaspor harcanmak isteniyorsa ki bu Gaziantep maçına atanan hakem ile alenileşmiştir, bütün şehir ve futbolcular kenetlenmeli bu oyunu bozmalıdırlar. Bunun için oyuncular 90 dakika boyunca terlerinin son damlasına kadar bir onur mücadelesi vermeli, taraftar da stadı doldurarak çok medeni bir şekilde takımını 90 dakika desteklemelidir.
Gün birlik ve beraberlik günüdür. Konyaspor üzerinde oynanmak istendiğini düşündüğümüz bu oyunu boşa çıkarmak için hep birlikte beden ve ruh bütünlüğü içerisinde top yekun bir mücadele başlatmalıyız.
Konyaspor bu güne kadar futbolun sahada oynandığına inandı ve öyle davrandı. Bundan sonrada bunun böyle olduğuna olan inancını devam ettirecek ve kendisine pusu kurmak isteyenlere cevabını saha içerisinde oynayacağı futbolla verecektir.
Konya şehrinde yaşayanlar Mevlana Hazretlerinin kendilerine sunduğu hoşgörü sınırı dışına çıkmadan takımlarını destekleyecek, stada gelenler sesleri ve sloganları ile gelemeyenler de duaları ile takımlarının yanında olacaklardır.
Her şeye rağmen bu maçı alıp oynanan oyunlara bir son verecek güçteyiz. Stadda takımı desteklemek için buluşmak dileği ile!