Tüyap Konya Fuarcılık açıldığı günden bugüne Konya’da düzenlediği fuarlar ile Konya başta olmak üzere bölgenin üretim değerleri, ihracatı, istihdamı ve ekonomik dinamiklerine katkı sağlamaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda düzenlediği ve Anadolu’nun en büyük fuarı olan Tarım Fuarı ile Konya’nın fuarcılık anlamında markası oldu.   Konya 'da 2017 yılında TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen 12 fuarı 409 bin 205 kişi ziyaret etti. TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 2017 yılında Konya'da düzenlenen tarım, tohum, hayvancılık, sulama teknolojileri, metal işleme, elektrik, istifleme, yapı-inşaat, gayrimenkul, yerel yönetim ihtiyaçları, ısıtma-soğutma, mobilya ve dekorasyon alanlarında olmak üzere 12 fuara, 61 ülkeden bin 167 firma katıldı. Bu fuarlar, 76 ülkeden 409 bin 205 kişi tarafından ziyaret edildi. Konya'da, 2003 yılından bu yana gerçekleştirilen 218 fuara, 20 bin 37 firma katıldı, bu fuarları 4 milyon 308 bin 37 kişi gezdi.  Yabancı ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 50 arttı.  Konyalılara müjde veren Ersözlü, “  Uzun yıllardır ara verdiğimiz 'Otoshow' fuarımızı 30 Ekim-4 Kasım'da TÜYAP Konya Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşturacağız. Yine Konya Tarım Fuarı 20 Mart'ta kapılarını açacak. 2017 yılında, 17 ülkeden bin 200 marka ve 402 firmanın yer aldığı fuarı 5 gün boyunca 57 ülkeden 76 ilden 304 bin 527 kişi ziyaret etmişti. 2018'de de sektörün en büyük buluşmasına 300 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 Tüyap Konya Fuarcılık yetkilileri 2018 yılında toplam 16 tane fuar organizasyonu düzenleyecek. Bu fuar organizasyonların gerçekleşmesinde Konyalı firmalara ve vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Konya olarak bu fuarlara sahip çıkmalıyız, desteklemeliyiz. Tüyap Konya firması yetkililerinden Konya’ya yeni fuarlar istemeliyiz.  

Başta bu fuarlar alanını konyamıza kazandıran ve fuarı daha modern olması için çalışan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyelerine, çalışma arkadaşlarına, TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Tüyap çalışanlarına ve fuarları şehrimizde organize eden TÜYAP Konya fuar çalışanlarını tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.  

Son olarak  Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinde operasyonda görev alan  Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Mehmetçiğimize güç kuvvet versin, her türlü tehlikeden onları korusun. Ayrıca Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı operasyon yaparken çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askere Allah'tan rahmet, olay sonrası yaralanan 12 askere de acil şifalar diliyorum. 

Selametle kalın……