Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Bey, Devlet büyükleri tarafından sevilmekte, sayılmakta ve hürmet görmektedir. Bu sevgi, saygı ve hürmet coşkusunun şu an ki yansıması ise Tahir beyin Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olması.  Bu söz konusu saygınlık ve desteklerin Tahir başkanın,  2013 yılından bu yana içinde bulunduğu rehavetten kurtulmasına vesile olması gerekirken, aksine rehaveti perçinliyor olması gerçeği de bizleri şaşırtmıyor. Bu durumu zaten ziyadesiyle tüm Konyalı hemşerilerimiz iliklerine kadar yaşayarak görüyor. 

Sokakta hangi 10 kişiye Başkan sorulsa 9 tanesi memnun değil. Fakat her ne hikmetse sandık başlarında bu durum tamamen tersi bir hal alıyor. Yani 10 kişiden nerde ise 6-7’sinin oyu yine Tahir Başkan diyor. Her ne kadar detaylara girmeye gerek olmasa da 2014 yılın da yaşanan belediye seçimlerin de herkesin de bildiği gibi bazı farklı olaylar dönmüş ve bunlar Tahir başkanımıza sorulduğunda,  bu oyu ben aldım demiştir. Bu durum zaten kamuoyunun takdirine bırakılmıştır. 

Yaklaşık bir ay önce okullar açıldı ve bununla beraber şehir merkezinde trafiğe giren araç sayısı da önemli oranda arttı. 

Özellikle ana arterlerde geçen yıl sıkışan trafiğe çözüm için hiç bir adım atılmadığı gibi,  tekrar aynı bölgelerde trafik sıkışmaları artarak yaşanmaya devam etti. Bu durum karşısında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımızın da her hangi bir düzenleme yaptırmadığı tüm hemşerilerimiz nezdinde aşikâr.

Bazen düşünmeden edemiyorum, sahi bu yolları kullanan bir tek ben miyim? Ya da bu saçma sapan trafikten rahatsız olan başka biri yok mu? Sadece Zafer sanayi girişi ve otogar Safahat Caddesi Kavşağı  UKOME kararı ile kapatılarak güya rahatlanma sağlandı. Burada ki sözde çözüm sağa ve sola dönüşleri kapatarak insanları bir km ileriden dönmeye zorladı. Oysa Zafer Sanayi alt-üst geçit çalışması olsa bunların hiç birine gerek kalmayacaktır.  UKOME kararları da şehir ve bölge  insanları tarafından tartışılmalı kararlar Konya’mızda uygulanmaya müsaitse uygulanmalıdır. UKOME yetkilileri acaba yeni çalışmalar ile ilgili, sorumlu kişilerle fikir alış verişleri yapıyorlar mı? Yoksa sürekli hali hazır da olan ve işlemekte olan yolları kapatarak kara düzen çalışmalar mı yapmaktadırlar. 

Peki, şehir trafiğini, özellikle çevre yolunda sıkışmaları önleyecek uzun zamandır da dillendirdiğimiz önerilerimiz nelerdir?  

Uzun yıllardır planlanan ama neden yapılmadığını bilmediğimiz Nalçacı Caddesi köprülü kavşak çalışması, Zafer Sanayi Alt Geçit ve Kavşak Çalışması, Türmak Kavşağı Alt-Üst Geçit Çalışması ve sonrasın da gelen Üniversite Toki Girişi Alt-Üst Geçit Çalışmaları gibi önemli projeler Konya’mıza kazandırılsa, Nalçacı caddesinden başlayarak İstanbul yolu üzerinde, büyük oranda rahatlama sağlanacaktır.

Ayrıca bunlara ilave olarak çözümü çok basit olması hasebiyle bir önerimizi yıllarca dile getirmemize rağmen kıymetli yetkililerce her zaman ki gibi dikkate alınmamıştır. Bu öneri ise; mevcut kavşaklarda, köprülü kavşaklarda  “U” dönüşü yapacak araçların gereksiz yere kavşağa girmesinin engellenmesi amacını taşıyan basit bir “U” dönüşünün sağlanmasıdır. Trafiğe dair diğer tüm rezilliklerin en fazla Konya’mızda olması gibi bu durumda en fazla bizim şehrimiz de görülmektedir. Vatandaşlarımızın geldiği istikamete geri dönmesi için çok basit bir yöntem olan “U” dönüşleri bile böylesine bir çıkmazın içindeyken diğer çözümleri anlatmak ne kadar anlaşılabilir bir durum varın siz hesap edin. Kavşaklarımız da ki gereksiz trafik yoğunlukların önlenmesi hem kazaların azalması hem de ulaşımın daha hızlı akması  açısından büyük önem arz etmektedir. Özellikle Yeni matbaacılar kavşağı,  Dedeman otel kavşağı,  bu duruma verilebilecek güzide örneklerdendir. Ne gereği var fantezilere … Yer mi bulamadın koskoca KONYA’ da! Kavşakta yeteri kadar alanın var ver  “U” dönüşünü rahatlat kavşağı.  Bunları düşünemeyecek kadar saf olamazlar ama neden düşünüp yapmazlar onun da cevabını bilemiyorum. Bu durum her yerde aynı değil bazı güzel kavşaklarımızda yok değil. Adana çevre yolu ve Adiliye kavşağı gibi.

Ayrıca çevre yolu üzerinden şehrimize transit geçen tır, kamyon ve diğer araçların da şehir trafiğine artı bir yük getirmektedir.  Bunun çözümü belliydi ve ilk adımlar atılmıştı. Henüz hala o ilk adımda olsak ta ümidimi yitirmiş değilim. Bizlere nasip olmasa da torunlarımızın Konya Çevre Yolu Projesinin bir gün tamamlandığını görebileceklerine inancım tam! Sözü geçen proje Mayıs 2005’te Konya Büyükşehir belediyesi meclisinden geçiyor, sonra hükümetimiz ve özellikle eski Ulaştırma Bakanımız şimdi ki Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım tarafından sumen altı ediliyor, sonuç olarak ta projenin hayata geçmesi için gereken adım uzunca yıllar atılamıyor. Şimdiler de kısım kısım ve çok yavaş ilerleyen malum çevre yolunun yapımı bu hızla devam ederse,   bana göre en iyi ihtimalle 2050 yılına tamamlanabilir.

Bu projeye hükümetin bir an önce gerekli ödenekleri ayırması, projenin hızlandırılması ve son seçimler de hükümete yüzde 70-80 destek veren Konyalı hemşerilerimize hediye edilmesi bence şarttır. 

Son olarak ise son bir ay içerisinde İstanbul yolu üzerinde feci kazalar yaşanmıştır.  Henüz geçtiğimiz hafta bir araç yayaya çarparak hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Burada TEDES’ler kuruludur ve hız sınırı uygulanmaktadır.  Ancak bu gölgenin sorunu hız değildir.  Buranın başka bir sorunu vardır, bu sorunun şehir uzmanları veya UKOME yetkilileri tarafından da görüldüğünü düşünmüyorum. 

Bu sorun bölgede uygulanan ışıklandırmaların yanlış olmasıdır. Akşamları bölgeden geçerseniz bunu fark edeceksiniz. Işıklandırma aslında yeterli ancak orta refüjde bulunan ağaçların yüksek olması yola gelen aydınlatmayı % 50, 60 oranında azaltmaktadır.  Normal hız sınırı içerisinde seyir halindeyken üst geçidi kullanmak yerine kural ihlali yaparak karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yayanın yoldan geçmesini karanlıktan dolayı göremiyorsunuz.  Veya görüyorsunuz ama sonuç ortada maalesef çoktan iş işten geçmiş oluyor.  O bölgede yaya geçitlerinin de yeterli olmaması sebebiyle,  insanlar özellikle öğrenciler karşıdan karşıya geçerken çevre yolunu kullanmaktadırlar.  O bölgede bulunan ışıklandırmaların acilen değiştirilmesi ve uşak ta bulunan lale modeli veya benzer ışıklandırmalar ile ağaçların engeli ortadan kaldırılmalıdır. 

Belediye yetkilileri bu ve benzeri sorunları görmüyor veya görüyor ama adım atmıyor, UKOME ne yapıyor onlar da mı görmüyor. 

Beni UKOME’ye gönüllü veya fahri üye olarak alsınlar ben onların adına her yeri adım adım gezer, sorunlara bilgim dahilinde çözümler sunarım.   Fahri müfettişler var piyasada usullü, usulsüz cezalar kesiyorlar. Bizde fahri UKOME gönüllüleri olalım. Bir başka konu,  şehirde birçok konuda öneri ve fikirleri olan insanlar var, Valilik öncülüğün de kurulacak bir komisyonda bu kişiler dinlenebilir ve ortak çözümler üretilebilir.    

Sonuç olarak;  bahsettiğimiz bu projeleri bir an önce yetkililerin hayata geçirmesi fazlasıyla önem arz etmekte ve elzemdir...