1970 KUŞAĞI ATLETLERİ                                                                   

EMİN SAYAR

1957 yılında Hadim'de doğdu. İlk ve ortaokulu burada okuduktan sonra 1972 yılında Konya Ticaret Lisesi’ne kaydoldu. Aynı yıl, tekvando il temsilcisi ve aynı zamanda coğrafya öğretmeni olan Kayhan Aytar'ın teşvikiyle tekvandoyla tanıştı. Kısa bir süre sonra okul beden eğitimi dersi öğretmeni Süleyman Ünver'in yönlendirmesiyle kendisi de uzun yıllar koşmuş olan Ahmet Keten nezaretinde atletizmle tanıştı. Keten o dönemde Sağlık Meslek Lisesi kız kros takımını da çalıştırmaktaydı.

Stad Çevresi Kros Yarışı Start Mehmet Tatlıcı, F. Bayram Hadi, İsmet Tuna Yücel Avcı, ?

Emin Sayar, yeteneği çerçevesinde kros, 5000 ve 10000m yarışlarına hazırlandı. Bir süre sonra Ahmet Keten'in üniversite öğrenimi için İstanbul'a gitmesi nedeniyle Mehmet Tatlıcı, Durali Yıldız, Fazlı Bayram Hadi, Celal Güneş ve dönemin diğer atletleriyle antrenman yaptı.

Fazlı Bayram Hadi'nin teşvikiyle Konyaspor'a lisansı çıkartıldı. Kulüp ve ferdi yarışlar yanında İsmet Boz, Mitat Önder, Bayram Kılıç ve Bülent Kuşdoğan ile birlikte Ticaret Lisesi formasıyla liseler arası yarışlara katıldı. Konya dışında Eskişehir ve Ankara'da kros, Mersin'de pist yarışlarında mücadele etti.

Meram Kros Yarışı öncesi Ayaktakiler Mustafa Silay, F. Bayram Hadi Mehmet Temiz Avcu, Muzaffer Tulukcu, Mehmet Özdil, Durali Yıldız, Mehmet Tatlıcı şöför Abdullah Büyükyıldırım, Beden Eğitin Dersi Öğretmeni, Seçil Kutay, oturanlar Yaşar Köklü, Bayram Kılıç, Servet Uzuncan, Mustafa Avcu, A. Nuri Bilgin Celâl Güneş.

1980 öncesinin ortamından etkilenerek son sınıfta atletizme fazla zaman ayıramadı. Yazları Hadim'de dağlara çıkarak antrenmanını yapan Emin Sayar, 1976-77 öğretim yılında liseden mezun oldu. Mezuniyet sonrası Köy-Kop Konya şubesinde işe başladı. İzmir Narlıdere acemi birliği sonrası Diyarbakır'da askerliğini yaptı. Diyarbakır'dayken binbaşısının izniyle Dicle nehri kenarında antrenmanlar yaptı. Askeri garnizonlar arası yarışlara katıldı. Terhis sonrası ticaretle uğraştı. Emekli olan 1970'li yılların atleti Emin Sayar, halen doğal gaz işiyle uğraşıyor.

Yaşar Köklü 4×400 m. Bayrak Yarışı Bilumum Giriş Kartı

YAŞAR KÖKLÜ

1959 yılında Konya'da doğdu. Aslen Altınekin Oğuzeli'nden. İlkokul öğrenimini İsmet Paşa İlkokulunda, ortaokul öğrenimini Karma Ortaokulu’nda, lise öğrenimini Gazi Lisesi’nde yaptı.

Ayaktakiler Emin Sayar, Mehmet Tatlıcı, İlhami Arslan Oturan Yaşar Köklü.

1973 yılında, Gazi Lisesine başladığı yıl, Kuzgun Kavak Mahallesinden arkadaşı, Konya Kolejinde öğrenimini sürdüren 200, 400 ve 800m yarışmacısı Ahmet Nuri Bilgin'in teşvikiyle stadyuma giderek antrenör Mustafa Silay nezaretinde antrenmanlara başladı. Çok geçmeden A. Nuri Bilgin, Tuğrul Karakuş, Mehmet Özdil, Sait Yanmaz, Durali Yıldız, Celal Güneş, Mehmet Tatlıcı ile başlangıçta kros, baharla birlikte 3000 ve 5000m antrenmanları yaparak yarışlara katıldı.  Kulüp başkanı Ali Gözönü'nün ilgisiyle Demirspor'a lisansı çıkarıldı. Gazi Lisesi müdürü Nail Gökbudak ve müdür yardımcısı Ömer Kaya'nın ilgisi Yaşar Köklü'yü atletizme biraz daha bağladı. 1974 yılında Mustafa Silay'ın antrenörlüğü bırakıp spor servisi şefi olması nedeniyle göreve yeni başlayan atletizm antrenörü Muzaffer Tulukcu'nun programlarına katılarak antrenman ve müsabakalara devam etti. Gazi Lisesi beden eğitimi dersi öğretmenleri Tahir Dönmezer ve Tezcan Uzcan'dan ilgi gördü.  Hep mütevazı dereceler elde etti. Konya dışında bir sefer Aydın'da yapılan kros grup birinciliğinde yarıştı.

Antrenör F. Bayram Hadi Mukavemetçi Atlet Emin Sayar.

1976 yılında Gazi Lisesi’nden mezun olup DMMA Harita Bölümüne kaydoldu. Bu yılla birlikte sporla bir alakası kalmadı. Konya'da yaşayan atletizmin efendisi Yaşar Köklü, serbest harita mühendisi olarak mesleğini sürdürüyor.

Ticaret Lisesi Kros Takımı Ayaktakiler; Beden Eğitim Öğretmeni Süleyman Ünver Emet, Selma Topatan, ? , Ayşe Güven, Serpil Oturanlar; Bayram Kılıç, Ramazan, Mitat Önder, İsmet Boz, Emin Sayar.

BÜLENT KUŞDOĞAN

1970 yılında Malatya'da doğdu. Ailesi 1964 yılında Konya'ya taşındı, Cıvıloğlu'nda kesekağıdı imalatına başladı.  İhsaniye İlkokulu’nda birinci sınıfı okuduktan sonra Mümtaz Koru İlkokulu’na geçti. Mevlâna Ortaokulu sonrası Ticaret Lisesi, sonrasında Ankara İTİA İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

Mümtaz Koru İlkokulu üçüncü sınıfta bayan Hikmet Çetin öğretmenin ilgisiyle masa tenisi ve atletizmi okulda yaptı. Mevlâna Ortaokulu’nda öğrenimini sürdürürken beden eğitimi dersi öğretmeni Seçil Kutay'ın yönlendirmesiyle stadyuma giderek antrenör Tulukcu nezaretinde antrenmanlara başladı. Fakat ailesinin derslere olan hassasiyeti nedeniyle antrenmanlarını aksatmak zorunda kaldı.

Nazan Topkara, Aliye Totan Atletizm Ajanı, Ticaret Lisesi Müdür Yardımcısı Seyfi Özügüzel, Emin Sayar, Selma Topatan, Ayşe Canbaz, Oturanlar İsmet Boz, Mitat Önder Bülent Kaşdoğan Ramazan, ?

Ticaret Lisesindeyken beden eğitimi dersi öğretmeni Süleyman Ünver'in ilgisiyle daha ciddi antrenmanlar yapmaya başlayan Bülent Kuşdoğan, kros yarışlarının yanında 100m, 110m engelli ve 4x100m bayrak yarışlarında okulunu temsil ederken okul basketbol takımında da yer aldı.

İsmet Boz, Mitat Önder, Bayram Kılıç ve Emin Sayar ile birlikte okul kros takımında, lise ikinci sınıftan itibaren  de okul futbol takımında yer aldı. Antrenör Ali Özgen ve Bekir Bİtikcioğlu nezaretinde iki yıl Hocacihanspor'un sarı lacivert formasını giydi. Devamında dört yıl Derbentspor'da futbol oynadı. Antrenör Arap Yaşar, Kulüp başkanı mali müşavir Erol ... döneminde şampiyonluk tattı.

Mehmet Tatlıcı en önde boynunda madalyası ile Mersin gurup birinciliği 1975.

Amasya'da yedek subay olarak askerlik görevini yaparken birlikler arası maçlarda da forma giydi. Derbentspor'da futbol oynarken Ereğli'de Ereğlispor ile oynanan maçta ayağı kırılınca spor hayatı biten Bülent Kuşdoğan, 1. Organize Sanayi'de Rekabet Ambalaj adıyla iş hayatını sürdürüyor. 2001 yılından beri Konya Fenerbahçeliler Derneği başkanlığını yürüten sarı lacivert aşığı Bülent Kuşdoğan, aynı zamanda 1907 Spor Kulübü'nün 14-17 yaş genç takım başkanlığını ve hamiliğini sürdürmekte.

Konya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bülent Kaşdoğan, Halit Kıvanç ve Ateş Böceği Ercan

MEHMET TATLICI

1954 yılında Ilgın Yukarı Çiğil kasabasında doğdu. Babası şehit olunca üvey babasının işi nedeniyle Ankara Ayrancı İlkokulu sonrası Meram Ortaokulu’nda okudu. 1970 yılında Erkek Lisesine kaydoldu. Sınıf arkadaşları Fazlı Bayram Hadi ve İsmet Tuna'nın teşvikiyle stadyuma gitti. Antrenör Mustafa Silay nezaretinde kros antrenmanlarına başlayarak atletizmle tanıştı. Fazlı Bayram Hadi, İsmet Tuna, Celal Güneş, Mehmet Özdil, Muzaffer Tulukcu ve Emin Sayar  onun antrenman arkadaşları ve aynı zamanda müsabakalarda rakipleriydi. Yakın arkadaşı Hadi'nin yolunu takip ederek Etbalıkspor'a lisanslandı. Bu konuda yönetici Celal Özçelik'ten ilgi gördü.

Konya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bülent Kaşdoğan kendisine takdim edilen kupa ile.

Konya'daki tüm yarışlar dışında bölge, okul ve kulübünü temsilen Ankara, İzmir, Mersin ve Gaziantep'teki yarışlara katıldı. Pist yarışlarında 1500, 3000, 5000m ve 3000m engelli koştu.

Lise öğrenimi döneminde dört yıl atletizmle ilgilenen Mehmet Tatlıcı, 1976-80 yılları arasında Manisa Spor Akademisinde öğrenimini sürdürürken de antrenman ve yarışlarına devam etti. Bu dönemde çoğu kez İzmir'de birkaç sefer de Denizli ve Ankara'da yarıştı. Sekiz yıllık atletizm hayatında 1500m'de 4.12, 3000m'de 9.30, 5000m'de ise 16.43'e ulaştı. Üniversite döneminde antrenör Nihat Gündüz'ün antrenman programını uyguladı. 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden öğretim üyesi olarak emekli olan Mehmet Tatlıcı, Konya'da yaşıyor.