AK Parti Kongresi'nin üzerinden baya bir zaman geçti. Geçen süreçte yaşanan olayları zaten öncesinde yorumladık. Laf kalabalığı yapıp tekrar yazmaya gerek yok. Fakat ortalığın sakinleşmesini bekleyip de yazmadıklarım vardı! Ajandamızda bir köşede duran bir mesajı bugün fırsat bulmuşken yazalım dedik!

 *** *** ***

Kongre yapıldı bitti. Ne yazık ki Konyalı bir başbakanı kaybettik siyasetten.(Belki de şimdilik) Konyalı olduğunu her yerde gururla haykıran Davutoğlu'nun, dik duruşuyla siyasi arenadan çekilmesi de tarihe altın harflerle not düştü aslında!

*** *** ***

Kongre süreci hızlı gelişti ve AK Parti'de yeni bir kadro iş başına geldi. Bu kadroda Konya'yı temsil edecek isimler de yer aldı. 

*** *** ***

Ahmet Sorgun'dan başlayalım. Ahmet Sorgun, teşkilatçılığı, beyefendiliği, mütevazi ve birleştirici duruşu ile şehrin 'Ahmet Abisi' olmayı başardı her zaman. 7 Haziran seçimlerinden önce aday adayı olmamış, siyasi arenadan tamamen çekildi söylentileri çıkmıştı. Fakat 1 Kasım seçimleri öncesinde aday adayı oldu, aday oldu ve vekil oldu! Hızlı yükseliş onu MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı'na taşıdı!Kim derdi böyle olacağını ama siyaset bu! Takibi Ahmet abi de sonuna kadar hak ediyor!Allah utandırmasın, hayırlı hizmetlere vesile kılsın!

*** *** ***

Şimdi de gelelim MKYK'dan Konya'ya gönderilen iki kritik mesaja!Birinci mesaj Hüseyin Üzülmez ile verildi! Hani, derler ya ben bildim bileli hep var diye!Üzülmez de böyle, ben bildim bileli hep kürsülerde, gazetelerde, TV'lerde! Uzun dönem süren oda başkanlığı döneminde bazen alkışlandı, bazen ıslıklandı! Sonrasında siyasete atılan Üzülmez, listede garanti bir yerden meclise girdi! 

*** *** ***

Davutoğlu ile birlikte renklenen AK Parti siyaseti onu listede istemedi! Aday olamadı!7 Haziran seçimlerinden bu yana da tamamen kendini soyutladı herşeyden denilmeye başlanmıştı!Uzun süredir de gözükmüyordu! Fakat pat diye ismi kritik biryerden çıktı karşımıza. Yok oldu gitti denilen isim üzerinden çok özel bir mesaj verildi Recep Tayyip Erdoğan kanadından Konya'da nargile sohbetlerinde plan yapan bir ekibe!.Mesaj da yerine ulaştı!Sayın Üzülmez'i de yakın zamanda görmeye başlarız tekrardan!

*** *** ***

Büyüklere verilen mesajın aynısı Ahmet İzi ismi ile de gençlerimize verildi! Bir dönem Konya'da gençlik kolları başkanlığı yapan o dönemde tüm gençlik kuruluşlarında, etkin ve söz sahibi olan Ahmet İzi'nin ismi, Davutoğlu ile birlikte gölgelenmeye çalışılmış, yeni gelen teşkilat İzi'den bağımsız olarak devam etmişti! Fakat İzi, halen çevresi, etkinliği, gençlik kuruluşlarındaki söz sahipliği ile mevcut teşkilatın hep önünde olmuştu!  Tüm bunlarla beraber AK Parti'de uzun süre görev yapan İzi'nin isminin MKYK'da yer alması, Erdoğan kanadından genç kardeşlerimize verilen bir mesajdı...(anlayan anladı) 

*** *** ***

Uzun lafı kısası, AK Parti siyaseti dedi ki Konyalılara; 'sizi size bırakmayız'! Dedikleri gibi de oldu, 20 aylık heyecan, 20 ayda yapılan planlar, hesaplar hep suya düşürüldü!Çok değil, yakın zamanda Konya'da şu anda gündemde olan isimlerin hepsinin yerinde başkaları olabilir! Bu bir kulis bilgisi değil, tamamen puzzlenin parçalarının birleşmesi sonrasında ortaya çıkacak bir görüntünün tahmini!Demedi demeyin!!!