ÖNDER Konya’da Bağcı yeniden başkan oldu ÖNDER Konya’da Bağcı yeniden başkan oldu

27 Temmuz’da başlayan üniversite tercih dönemi 08 Ağustos’a kadar devam ediyor. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi kampüsünde Tercih ve Tanıtım Merkezi’nde akademisyenler ve rehber öğretmenlerle bu yıl da üniversite adaylarına ve ailelere yönelik üniversite tercih sürecini sağlıklı bir şekilde geçirmelerine destek olunuyor. Konya Ticaret Odası Başkanı, aynı zamanda Konya Ticaret Odası Mütevelli Heyeti Başkanı olan Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi’nin, Konya Ticaret Odası’nın kurduğu ekosistemin en önemli parçasını oluşturduğunu ifade ederek “25 bin üyemizle KTO Karatay Üniversitesi’nin yanındayız” dedi.

Konya Ticaret Odası Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk; “KTO Karatay Üniversitesi, Anadolu coğrafyasının ve Selçuklunun başkenti Konya’da kurulan ülkemizin en önemli üniversitelerden biridir. İsmini 1251 yılında o zamanki tüccarların katkılarıyla kurulan Karatay Medresesi ile Türkiye’nin en köklü ticaret odalarından biri olan Konya Ticaret Odası’ndan almıştır. Üniversitemiz bin yıllık hikâyenin devamı olarak, 2009 yılında Konya Ticaret Odası üyelerinin desteğiyle vakfımız tarafından eğitim öğretim faaliyetlerine kaldığı yerden tekrar başlamıştır” diyerek, KTO Karatay Üniversitesi’nin kuruluş hikayesinden bahsetti.

KTO Karatay Üniversitesi’nin kısa sürede çok hızlı büyüdüğünü söyleyen Öztürk; “2009 yılında kurulduktan sonra çok hızlı bir büyüme gösteren KTO Karatay Üniversitesi, 5 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile 65 ülkeden 750’si uluslararası öğrenci olmak üzere 9.000’den fazla öğrencisi, 400 akademisyeni, 300 idari personeli ve 10.000’den fazla mezunu ile Türkiye’nin en önemli vakıf üniversitelerinden biriyiz” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi’nin, Konya Ticaret Odası’nın kurduğu ekosistemin en önemli parçasını oluşturduğunu ifade eden Başkan Öztürk; “Konya Ticaret Odası ekosisteminin merkezinde 25 bin üyesiyle Konya Ticaret Odası yer alıyor. Bu ekosistemin en önemli parçalarından biri olan üniversitemiz, 3 ayrı kampüsü de sahiptir. Selçuklu ve modern mimarinin harmanlandığı Merkez Kampüsü, Konya Eğribayat’ta yer alan ve pilot adaylarının yetiştiği kendi pistimizin, kendi uçak filomuzun olduğu Havacılık ve Eğitim Kampüsü ile Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu, Akıllı Teknolojiler Merkezi üniversitemizin üç önemli yatırımları arasındadır. Kendi oluşturduğumuz ekosistemin arasında yer alan her bir parça, aynı zamanda üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimiz için yaptığımız yatırımlardır. KTO Karatay Üniversitesi bugün, 97.553 m2’si kapalı, 435.076 m2’si açık olmak üzere toplam 532.629 m2 alana sahiptir” şeklinde konuştu.

Başkan Öztürk; “Üniversitemiz, Türkiye’nin en köklü ticaret odalarından biri olan ve 25.000’den fazla üyeye sahip Konya Ticaret Odası’nın gücüyle, iş dünyasının tam desteğini alarak, sanayi ve ticaret alt yapısı ile entegre bir eğitim sunmakta, iş dünyası ile gerçekleştirilen istişarelerden yola çıkarak bünyesine; yeni bölümler, uygulamalar ve stratejik projeler dahil etmektedir” diyerek KTO Karatay Üniversitesi’nin yeni bölüm ve programlar açarken sektörlerin talep ve beklentilerinin dikkate alınarak adımlar atıldığının altını çizdi.

HABER MERKEZİ

Editör: Birkan Bakay