Aykut Kocaman… Konyaspor ile ikinci defa anlaştığında birçok eleştiri almıştım. En çok eleştirenlerden biri bendim. ‘Evine hoş geldin’ şeklinde karşılanmıştı yeni stadyumda. O zaman onu söylemek yanlıştı belki ama şimdi en şekilde uğurlanmayı hak ediyor. 

Yeniden imza attığında Konyaspor’a, kendisini tanımıyorduk. Oynattığı futbolun yanı sıra inişli çıkışlı bir dönemde geçmesi, ilk başlarda eleştirilere maruz kaldı. Zevksiz futbol oynattığı her zaman konuşuldu. O ise sürekli olarak güncel futboldan, sistemden, takım oyunundan bahsetti. Öngörülerinin zaman geçtikçe doğru olduğunu gördük. 

Üst üste farklı mağlubiyetlerin gelmesinden sonra oynatmak istediği sistem yeterli olmadığı için karma sisteme geçti. Hatta 3-0 kaybedilen Kayseri Erciyesspor maçında ‘O kapından çıkıp gitmek’ istedi ama pes etmedi.

2015-2016 yılı başladığında kimsenin üçüncülük gibi beklentisi yoktu. Kendisinin dediği gibi 7.haftanın sonrasında puanlar gelmeye başladı. Tabi bu sıralarda bazılarının derdi alınan puanlar, sistem, kurumsallaşma, tesisleşme gibi konular değil Aykut Kocaman’dı. Her şey sabırla takip etti. Ligin ikinci yarısından sonra rekorlar alt üst olmuş, Konyaspor ligi 3.sırada bitirmiş ve Avrupa Ligi’ne direkt olarak katılmıştı. 

Aykut Kocaman, aslında o sezonun bitiminde Konyaspor’dan ayrılacaktı. Çünkü arkasından konuşulanlar, yapılanlar yeterince rahatsız etmişti. Ancak o, bu takımla Avrupa Ligi’nde boy göstermeyi, neler olacağını görmek istedi. 

Konyaspor o sene tarihinde ilkleri yaşamaya başladı. Süper Lig’de 66 puan ile üçüncü olan bir takım. Ligin ikinci yarısında 40 puan toplamıştı. Ve doğrudan Avrupa Ligi’ne katılma şansı. Hepsi, Aykut Kocaman’ın beğenilmeyen futbol anlayışı ile olmuştu. 

Yeni sezon Avrupa heyecanı ile başladı. Atiker Konyaspor, birçok örneğine rağmen Avrupa gittiği sezonu alt sıralarda tamamladı. Avrupa yorgunu olan takım, ligde de ayakta kalmayı başardı. İkinci yarıda kötü sonuçlar alınsa da 43 puan ile lig sona erdi.

Önceki sene Aykut Kocaman, ‘bu sene Türkiye Kupası’nı almak Avrupa Kupası kazanmak kadar zor’ demişti. Beşiktaş’ı eleyen Konyaspor, Fenerbahçe’ye elendi. Onu da geçmiş olsa Galatasaray ile final oynayacaktı. Bu sezonki kupada kura şansı, bütün hedefi o yöne doğrulttu. Ümraniye, Sivas, Kasımpaşa maçları zor geçse de Konyaspor final oynamayı başardı ve tarihinde bir ilke imza atarak kupayı müzesine götürdü.

Aykut Kocaman, aylarca kendisi ile ilgili çıkan haberlere cevap vermedi. Sürekli olarak ‘ben takımımın başındayım’ dedi. Ve takımı ile Konya’ya ve Konyaspor’a ilkleri yaşattı.

Ve şimdi buradan gidiyor…

Kimine göre erken, kimine göre geç bir ayrılık bu. 

Belki burada onun bize katacakları ile şampiyonluklara koşabilirdik. Kıymetini bilemediler. 

Bize de futbolu öğreten adam bugün Konya’ya veda ediyor. 

Duruşu ile örnek olan Aykut Kocaman’ı Konya’dan en iyi şekilde uğurlamak için bugün herkes Arena’da olmalı. 

Biz onu anlayamadık ama kim bilir belki yeniden yollarımız kesişir.

Yolun açık olsun Aykut Kocaman. Hatıran yeter.