Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve şehrin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkı yapan Konya Kitap Günleri’ni 223 yayınevi, 151 yazar, 321 etkinlikle başarılı bir şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konya 14 gün boyunca hem dolu dolu bir kültürel faaliyete ev sahipliği yapmış oldu,  hem de Konyalılar özellikle kitapseverler kitaba doymuş oldu. Muhabir ve okuyucu olarak Konya Kitap Günleri değerlendirecek olursak Kitap Günleri geçtiğimiz yıla göre oldukça başarılı ve güzeldi. Yayınevlerinin çokluğu fuara katılan vatandaşların kitaba daha kolay ulaşmasını sağladı. Ancak burada bahsetmek istediğim birkaç husus var. Özellikle önümüzdeki yıl yapılacak Konya Kitap Günleri için Konyalılara hangi yazarı görmek istedikleri konusunda anketler düzenleyerek her kesimden yazarın gelmesinin yanında daha çok kişinin katılımı sağlanmalı. 

Bunun yanında kitap günleri şehir merkezine daha yakın ve geniş alanda olması fuara değer katar. Birde yazarların imza günleri organizasyonları daha etkin bir şekilde duyurulması ve yazarların imza günleri için stantlarda güzel sıraların oluşmasını sağlayarak fuar katılan her kişinin okuduğu yazar ile rahatlıkla buluşması ve kitabını imzalanması sağlanmalı. Konya Kitap Günlerine emek veren şehrimize kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, Konya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, fuar boyunca fuarda görev alan ve fuarın disiplinli bir şekilde yürümesini sağlayan güvenlik görevlileri başta olmak üzere Mevlana Kültür Merkezi çalışanlarına, fuar için emek veren herkese çok teşekkürler. 

Fuar boyunca hepsi olağanüstü gayret gösterdi, fuar boyunca insanların rahat etmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Kendim de bire bir emeklerine şahit oldum.

Sorunsuz güzel bir fuar günleri sayelerinde tamamlandı.

Selametle kalın…