Çoktandır yazmıyorum Atiker Konyaspor maçlarını. Aslında bugünde klavyenin başına oturmak içimden gelmiyor ama Muhammet Yürükuslu için yazmaya karar verdim. 

Atiker Konyaspor – Beşiktaş maçı benim için hiçbir şey ifade etmedi o gece. Ne maçı izledim adam gibi, ne de yorum yapacak kadar konsantre oldum. Sadece ilk yarı Beşiktaş, ikinci yarı Atiker Konyaspor daha iyi oynadı diye algıladım.

***

Size bilmediğiniz bir Muhammet Yürükuslu hikayesi anlatayım biraz sonu benim hoşuma gitmeyen… Maçtan önce adına saygı duruşu yapılan, pek çoğunun aslında bildiği ama göz önünde olmadığı için “haa tamam bizim Muhammet” dediği,  çocuğu anlatayım okuyanlara… 

2003 yılında yani 11 yaşında Konyaspor forması ile tanışan ve yeteneği sayesinde kendinden birkaç yaş büyüklerle müsabakalara çıkan Muhammet’in ilk hocası yakınlarda rahmetli olan sevgili Seyfi Erken hocam. Çalışma azmi, saha içindeki sorumluluk duygusu, oyuna konsantrasyonu, verilen her görevi harfiyen yerine getirme gayreti onu çabucak üst takımlara normalden birkaç yıl erken çıkardı. 

Benim Celalettin Yavuz Hocam ile birlikte görev yaptığım 2006-2007 sezonunda daha 15-16 yaşındayken U18 takımında forma giymeye başladı. 2008-2009 sezonunda Derviş Deniz ile 2009-2010 sezonunda Salih Eken ile çalıştı. Salih Eken hocayla birlikte U21 Ligi’nde Türkiye üçüncülüğü elde etti. 2011-2012 sezonunda profesyonel oldu ve Denizli Belediyespor’a kiralık olarak gitti. Takımı 3. Lig’de şampiyon olan Muhammet, sene sonunda kayyuma düşen, transfer yapması yasaklanan Konyaspor’a para alamayacağını bile bile geri döndü. 

Öyle ki takımdaki abiler 30.000- 40.000 maç başı para alırken Muhammed, Selim, Recep, Niyazi, gibi altyapıdan yetişen bizim çocuklar 500 TL - 1.000 TL maç başına oynadı. Kendini geliştirmeye devam etti. Transfer teklifleri almasına rağmen ben Konyalıyım, Konyasporluyum diyerek karın tokluğuna oynamaya devam etti. 

Takımın Play - Off maçlarında lige çıkamadığı sezon bu takım için hüngür hüngür ağladı. Müstakil bir evde mütevazi bir yaşam süren Yürükuslu ailesinin ilk dairesi Muhammet’in profesyonelliğinin 4. yılında nasip olduğunu biliyor musunuz? 

Konyaspor 2013 yılının Mayıs ayında tekrar Süper Lig’e döndüğünde takımın sol savunma oyuncusu Muhammet Yürükuslu’ydu. Sezon başı için güzel hayaller kurarken ligimizin en çok kovulan antrenörlerinden olan Sayın Mesut Bakkal, bu delikanlıyı yurt dışına kampa götürmedi. Sebebi mi? Kartalspor’dan transfer edilen Mehmet Uslu. Düşünün bir, Süper Lig’e çıkan takımın sol bekini kampa götürmüyorsunuz, ikinci ligden bir sol bek getiriyorsunuz.  Daha sonra antrenmanlarda bu adama düz koşu yaptırıp ligin devre arasında pilot takıma gönderiyorsunuz. Vay vay vay, yöneticilik budur işte… Mehmet Uslu kardeşimiz takımda 3 yıl kaldı hakkında bir tane iyi yazan görmedim. Gören duyan varsa beri gelsin. Gider gelemez, gider gelemez bir bek işte, o kadar. 

Yarım sezonu Anadolu Selçukspor’da geçiren Muhammet, ben kendi kanatlarımla uçarım deyip alacaklarından vaz geçip Altınordu takımına transfer oluyor. Sezona iyi başlıyor ama sonra bana anlattıkları kadarıyla adamcılık (buradan yazmam ayıp olacak bende gizli kalsın) sebeplerinden oradan da ayrılıyor… Sakaryaspor’un yolunu tutuyor. Başarılı bir yarı sezon Play - Off maçları ama Sakaryaspor’un maddi sorunları ayrılmasına neden oluyor. 

2015-2016 Diyarbekirspor macerası. “Para kazanayım ve düğünümü yapayım” hocam dedi ve gitti. Belki de hayatında ilk defa düzenli para kazandı ve kendi oturduğu dairesini aldı. Yine başarılı bir sezon ve sene sonunda Play - Off maçları. Ama bu seferde terör illeti ve evlilik hazırlıkları onu Konya’ya dönmeye mecbur etti. 

2016 yaz aylarında düğününü yapıyoruz. Artık her şeyi iki kişilik düşünmek zorunda. Eşi Raziye dünya tatlısı bir kız, hayat dolu, bakışlarından anlıyorum Muhammet’i çok seviyor. Allah nazardan saklasın diyorum… 

2016 transfer sezonu düğünün arkasından bir de yuvaya dönüş Anadolu Selçukspor ile yeniden sözleşme. Belki iyi bir sezonun arkasından Atiker Konyaspor’a dönerim düşüncesi… Neden mi? Aykut Kocaman adalet dağıtan bir antrenör… Beklentilerin biraz altında kalan bir sezon ama önemli değil. Çünkü Muhammet çalışkan bir adam ve vazgeçmeyen yapısıyla formayı sırtına giyer diye düşünüyoruz… Ama o da ne sezon başı Ahmet Önay ve Muhammet Yürükuslu siz kendinize kulüp bulun. İlginç değil mi bu gençlerin ikisi de Konya altyapılarından yetişmiş yetenekler. Soruyorum o dönemdeki yöneticilere,  bu iki sol ayaklı oyuncu başka bir sol ayaklı oyuncuyu kadroda tutup, ona forma vermek için mi kadro dışı bırakıldı?

Duygusal bir adam Muhammet içine atıyor. Kendisine diyorlar ki, “Oğlum git, bir yıllık daha sözleşmen var, federasyona ver al paranı.” Muhammet’in cevabı ne oluyor peki; “BEN KONYALIYIM VE KONYASPORLUYUM BANA YAKIŞMAZ.” Bugün dünya üzerinde paraya hayır diyecek kaç kişi vardır sizce. İşte Muhammet forma aşkına bu parayı elinin tersiyle itiyor ve sözleşmesini fesih ediyor. Ben şahidim gelen teklifler oldu ama, karaciğerinde ve safra kesesinde yaşadığı bir problem nedeniyle bir sezonu sildi ve tam sağlıklı olarak dönmek istiyorum deyip gelen teklifleri geri çevirdi. Ocak ayının ortalarına kadar iyi giden tedavisi sırasında hiç hesapta olmayan bir beyin kanaması geçirdi. 23 gün hayata tutundu ve dönmek için çabaladı, ama olmadı. Allah gani gani rahmet eylesin. 

Şimdi sosyal medyadan takip ediyorum, geçmişte Konyaspor’a hizmet verenlere plaketler veriliyor, insanlar onure  ediliyor. Çok güzel hareketler bunlar eyvallah. Ama sevgili Konyasporlular kayyum zamanında yok pahasına takımda oynayan, tekmeye kafasını sokan ve bu takımın lige çıkmasına vesile olan gençler en kıymetlilerinizdir. MUHAMMEDLER, RECEPLER, NİYAZİLER, SERHATLAR, SELİMLER, ABDULLAHLAR, selam olsun hepinize… 

Muhammet seni unutmayacağım ve unutturmayacağım. Rabbim eşine ve ailene sabır versin. Cennette Peygamber Efendimiz komşun olsun koçum. Nurlar içinde uyu…