Kış ve kışın tüm getirdiği hastalıklarla yüzleşmemizin zamanı geldi. Peki hasta olup mutsuz mutsuz köşede mi oturalım? Hayır tabii. Hem kendimiz hem de çocuklarımız için alacağımız bazı önlemlerle korunalım...

1- SAĞLIKLI BESLENİN: Hastalıklara karşı korunmanın en önemli kriterlerinden bir tanesi dengeli beslenme. ÖZELLİKLE ev dışında abur cuburu seven ya da iştahsız çocuklara yönelik olarak vitamin / mineral takviyelerini değerlendirmek gerekli. Çocukların okul performansını ve bağışıklık sistemini desteklemek üzere Omega 3 şuruplarının verilmesi konusunda aile hekiminize ya da eczacınıza danışmanızı öneririm.

2- ENERJİ ve MOTİVASYONUNUZU YÜKSEK TUTUN: Düzenli uyuyun, akşam yatma ve sabah kalkma saatlerizi ayarlayın. Yine sağlıklı beslenmekle birlikte egzersiz yapın. Egzersizin ruh durumunuza oldukça iyi geldiğini göreceksiniz.

3- EVDEKİ STRESİ AZALTIN: Okula giden çocuklar, işleri artan eşler. Evin içinde gerginliği azalmak ve daha huzurlu bir kış geçirmek için iletişimizini artırın. Birbirinizi dinleyin.

Kış boyunca gerek beden gerekse ruh sağlığınızı korumak aslında hiç de zor değil. Önemli olan farkında olmak ve önlem almak. Bunlara dikkat ettiğinizde çok keyifli bir kış geçireceğinize şüphe yok. Kestane kebabın, narın ve ayvanın tadını çıkartın